Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, usta yorumcu Sabahat Akkiraz’ı ağırladı. Akkiraz, birbirinden güzel türküleri, deyişleri, konserlerde hiç seslendirmediği eserleri hayranları için yorumladı.

Türkülerin vazgeçilmez sesi Sabahat Akkiraz, Yenimahalle konserinde geniş repertuvarı ve başarılı yorumuyla salonu dolduran müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı. Konukları ‘Canlar’ diyerek selamlayan Akkiraz, “Doğduğum büyüdüğüm topraklarda olmak, Ankara’da sahneye çıkmak beni çok heyecanlandırıyor. Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum” dedi.

2000 yılında Fransa’da “Yılın En İyi Etnik Müzik Sanatçısı” seçilen, 2005 yılında “Altın Plak”, 2008 yılında “Uluslararası Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış”, 2010 yılında ise “Altın Kelebek” ödüllerini alan Türk halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, salona sığmayan kalabalığa türkülerini seslendirdi. Daha 12 yaşındayken müzik yaşamına bir 45’likle başlayan ve geçtiğimiz aylarda 47’inci sanat yılını dolduran Akkiraz, söylediği türkülerle yine gönüllere dokundu. Akkiraz’ın söylediği Çanakkale ve Yemen türkülerine ise tüm salon hep bir ağızdan eşlik etti. Yenimahallelilere unutulmaz bir gece yaşatan usta sanatçı, gecenin sonunda alkışlarla sahneden uğurlandı.