“Bağcılar Halk Meclisi Toplantısı” bir kadının daha çileli hayat hikayesini ortaya çıkardı. Küçük yaşta anne ve babası tarafından sokağa terk edilen Birsen Başar’ın hayatı, halk meclisinde sıkıntılarını dile getirmesinin ardından uzanan yardım eliyle değişti.

Bağcılar’da düzenlenen “Bağcılar Halk Meclisi Toplantısı” bir kadının hayat hikayesini ortaya çıkardı. Küçük yaşta boşanan anne ve babası tarafından terk edilen, evlendikten sonra biri zihinsel engelli iki çocuğuyla ortada kalan Birsen Başar’ın hayatı, Bağcılar Belediyesi Halk Meclisi’nde sıkıntısını anlattıktan sonra kendisine uzanan yardım eliyle değişti.

“BAŞKAN SESİME KULAK VERDİ”

Bağcılar’da 22 yıldır devam eden “Bağcılar Halk Meclisi Toplantıları”nın Yıldıztepe Mahallesi’nde düzenleneceğini öğrenen Başar, mikrofonu eline alarak sorunlarını dile getirdi. Başar, yaşadığı zorlukları anlatarak yardım istedi. Kendisini dinleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Başar’a yardım etmek için yardımcılarına talimat verdi. Toplantıdan sonra yaşamında çok olumlu değişiklikler olduğunu anlatan Başar, şöyle konuştu:

“Başkanımız Lokman Çağırıcı, Halk Meclisi’nde beni dinledi. Sıkıntılarımı anlattım. Lokman Başkanımızın talimatıyla yanıma gelen belediye yetkililerine yaşadığım sıkıntıları anlattım. Bir süre sonra da devletin verdiği yardımlardan faydalanmaya başladık. Dayımın engelli çocukları için devletimiz 1400 lira yardım yapıyor. Belediyemiz de ihtiyacımız olan gıda yardımında bulunuyor.”

Başkan Çağırıcı’nın kendisinin ve dayısının altı engelli çocuğuna da yardım eli uzattığını anlatan Başar, “Benim ve dayımın altı engelli çocuğu da şu an Engelliler Sarayı’ndaki değişik branşlarda verilen kurslara katılıyorlar ve rehabilite oluyorlar. Meslek öğrenirken aynı zamanda sosyal yaşama katılıyorlar. Yeni arkadaşlar ediniyorlar” dedi.