İstanbul Küçükçekmece’de üzerine kaynak su dökülen Özayyıldız ailesinin en küçük çocuğu, 10 yıldır konuşamıyor. Evi iki kez yakmaya çalışan ve o günden beridir psikolojik rahatsızlığı olan M.Ö’nün ailesi yetkililerden yardım istiyor.

Küçükçekmece’de evde ağabeyleriyle oyun oynarken 2 yaşından üzerine kaynar su dökülen M.Ö. 10 yıldır konuşamıyor. Halkalı’da yaşayan Özayyıldız ailesinin 4 çocuğundan biri olan M.Ö. şuanda 12 yaşında. Skolyoz hastası olan baba Muhtar Özayyıldız ve eşi Sendegül çocuğun üzerine kaynar su döküldüğü günden beri hastane hastane dolaştı. Doktorlar çocuğun vücudunda ve yüzünde oluşan yanıklara çözüm buldu ve tedavisini gerçekleştirdi. Ancak çocuk yanma yüzünden oluşan konuşma sorunu ve psikolojik rahatsızlığı, ailenin maddi imkansızlıklarından dolayı tedavi edilemedi. Özyıldız ailesi çocuğun iki kez evi yakmaya kalkışması ve kardeşlerini bucakla yaralaması yüzünden rahat uyku uyuyamıyor. Yapılan testlerde akıl sağlığı yerinde çıkan M.Ö.’nün tedavisi mümkün olduğunu öğrenen aile, hastane masrafları konusunda yardım bekliyor.

EVİ YAKMAYA ÇALIŞTI AĞABEYİNİ BUCAKLA YARALADI

Yaşadığı olayları anlatırken gözyaşlarını tutamayan anne Sendegül Özayyıldız "Rahatsızlığı nedeni ile evi yakmaya başladı. Babasının cebinden çakmağı almış, çekyatın köşesini tutuşturmuş. Abisi bizi uyandırıp yangın olduğunu söyledi. İçeriye girdiğimde çekyat komple alev almıştı. Hemen dışarı çıkmasaydık hepimiz zehirlenerek ölmüş olacaktık. Geçen günlerde abisi uyurken gitmiş gene bıçağı almış abisinin karnını kesmiş, ağabeyi de onun acısına uyandı. Diğer abisi uyurken birkaç gün sonra traş jileti ile onun yüzünü kesti" dedi.

PARAM OLMADIĞI İÇİN ÇOCUĞUMU TEDAVİSİNİ YAPAMIYORUZ

Çocuğunun tedavi olmasını istediğini belirten Sendegül Özayyıldız, "Benim çocuğum tedavi olabilir ama ben maddi imkansızlıktan bunu yaptıramıyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı kapılar ve pencereler hep kilitli durumda. Benim de diğer çocuklarımızın da psikolojisi bozuk bir durumdayız. Abisi korkudan evin içinde hep önüne arkasına bakıyor. Bu telaştan uyku uyuyamıyoruz. Eşim bugün sabaha kadar ağladı o ağlayınca dayanamadım ben de ağladım. Artık dayanamıyorum ben intihara bile kalkıştım bir an önce bundan kurtulmak istedim" diye konuştu.

Yetkililerden yardım isteyen acılı anne, "Yetkililere sesleniyorum ne olur bizden yardımlarını esirgemesinler. Ben sadece çocuğumun iyileşmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.