KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslek dalında "Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayan kişilerin 26 Mayıs'tan itibaren çalışamayacağını belirtti.
Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğde belirtilen 40 farklı tehlikeli ve çok tehlikeli meslekte çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi almasının zorunluluğuna işaret etti.

İl İstihdam Kurulu Toplantısında, Mesleki Yeterlilik Belgesi alacaklara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ilgili kurum ve kuruluşlarla gerçekleştireceği koordineli çalışmalarla eğitimlerin verilmesinin kararlaştırıldığını ifade eden Düzgün, farklı seviye ve standartlara göre Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen 40 meslek dalında 26 Mayıs tarihinden itibaren belgesi bulunmayanların çalışamayacağını kaydetti.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde belge olmadan işçi çalıştıranlara para cezası uygulanacağını vurgulayan Düzgün, "İlgili tebliğe göre belgesi olmadan çalışan her bir personel için 500 lira para cezası verilecek. Çalışma ve iş hayatının güvenliğine yönelik tedbirlere gerek işveren gerekse de işçiler tarafından uyulması gerekli" ifadelerini kullandı.