ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, görme engelliler için kitap okuyup, stüdyoda kayıt yaptırdı. 

Özcan, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki ses kayıt stüdyosu açılışında, bu çalışmayı çok önemsediğini söyledi.

Engelliler için birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Özcan, "Çankırı'da engellilere ilişkin önemli projelerimiz gerçekleştirildi. Müdürlerimizin engellilerle ilgili çalışmalarını hep değerlendirdik, bunları başarı belgesiyle ödüllendirdik. Meyvelerini bugün görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da stüdyoda görme engelliler için kitap okunup, kayıt yapılacağını dile getirdi.

Stüdyonun 10 bin liraya mal olduğunu anlatan Yazıcı, "Engelliler için yapacağımız çalışmalar devam edecek. Burada yapılan kayıtlar, engellilerin kitap okumasını kolaylaştıracak" diye konuştu. 

Tören sonrası Vali Özcan, Mehmet Kaplan'ın "Hikaye Tahlilleri" kitabının "Geyikler, Annem ve Almanya" bölümünü engelliler için okuyup, ses kaydı yaptırdı. 

Özcan, daha sonra Çankırı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan "Özel Eğitimde Çare Sizsiniz" adlı kitabı, öğretmenlere hediye etti. 

- Gönüllüler okuyacak

Okulda oluşturulan stüdyoda, bilgisayar, filtreli mikrofon, hoparlör ve ses kartı bulunuyor. Odada görme engellilerin kullanımına uygun bilgisayar da yer alıyor. 

Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuracak gönüllülerin okuyacağı kitaplar, stüdyoda kaydedilip Çankırı İl Halk Kütüphanesi'nde görme engellilerin hizmetine sunulacak. Görme engelliler, bu kitapları kütüphanede dinleyebilecek.