Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yemek yarışmasına katılan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, aşçı önlüğünü giyip ocağın başına geçerek menemen pişirdi.

“7 Bölge 7 Lezzet Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması ve Eğitim Mutfağı” yarışması bugün Afyonkarahisar Belediyesi sosyal tesislerinde başladı. Bu yıl 3. düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin bir çok yerinden profesyonel aşçıların yanı sıra kent protokol üyeleri de katıldılar. Vali Güner’in de katıldığı ve yemek yaptığı yarışmada ilginç görüntüler ortaya çıktı. Aşçıların ısrarı üzerine yemek önlüğünü üzerine geçiren ve ocağın başına geçen Vali Güner, profesyonel aşçılara taş çıkartacak ustalıkta menemen yaptı. Doğranmış malzemeleri tek tek sırasıyla ve anlatarak tavaya katan Vali Güner, aşçılara menemen yapmanın püf noktalarını da anlattı. Aşçılar, yaklaşık 15 dakika sonunda hazır olan Vali Güner’in yaptığı menemene tam not verdiler.

Kendisinin iyi bir aşçı olduğunu söyleyen Vali Güner, zaman zaman evde önlüğünü üzerine geçirip yemek yaptığını da belirtti. Vali Güner, ayrıca yarışmada aşçıların sucuklu yumurta yapımına da yardım etti.

Bugün akşama kadar sürecek yarışmanın ardından dereceye giren aşçıların ödüllendirileceği belirtildi.