2014 Yılı gençlik projeleri destek programları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ’E-Engelli Projesi’nin tanıtım toplantısında Vali Necati Şentürk’ün anlattığı hikaye, engelli Aynur Turcu’yu gözyaşlarına boğdu.

Ağalar Konağı’nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına katılan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, “Engelli sözünü kaldıralım. Allah onu öyle bizi böyle yaratmış, bu izafi bir kavram. Allah herkese yaradılışta uygun bir kabiliyet ihsan etmiş dolayısı ile bizim de onlarında yaratılışlarına uygun kabiliyetleri vardır. Hayat iki devre; bir bu dünyadaki tarafı, bir de öbür tarafı var. Bu yüzden engelli sözünü kabul etmiyorum. Bizim en büyük sorunumuz bu kardeşlerimizin eğitimin dışında kalmaları. Onların öz güven kazanmaları için çalışırsak, ki çalışmalıyız, onları kendi ihtiyaçlarını idame ettirecek seviyeye getirmek. Benim arzum, onların kendileri ile birlikte kendi ailelerine de bakabilmeleri. Sizleri kutluyorum. Bu proje ile birlikte evlerinde oturmaktan kardeşlerimiz kurtulacak ve meslek sahibi olacaklar. Projeye katılan engelli kardeşlerimiz web tasarımı alanında kendilerini geliştirecekler. Böylelikle sosyal hayatın içerisinde olabilecekler” dedi.

VALİ ŞENTÜRK’TEN AĞLATAN HİKAYE

Vali Necati Şentürk’ün engellilerin yaşamları boyunca yaşadığı sıkıntılara dikkat çektiği hikaye, spastik engelli Aynur Turcu’nun ağlamasına neden oldu.

Vali Şentürk hikayede, "Melekler cennetin kapısında soruyor bu kardeşlerimize, ’Siz hesap verdiniz mi?’ Onlar diyorlar ki, ’Hayır hesap vermedik, bizden hesap da soran olmadı.’ ’Nasıl olur?’ diyorlar, onlar da diyor ki, ’Dünyada engelli idim, engelime sabrettim, doğrudan doğruya cennete gittik.’ Acaba kendisini sağlam zannedenler bu kadar emin olabilirler mi öbür dünyadan? Olamazlar. O nedenle bu engelli sözü doğru değildir, engelli sözünü kabul etmiyorum" ifadelerine yer verdi.

Hikayeyi dinlerken duygulanan Aynur Turcu ağlarken, annesi Fatma Turcu da gözyaşlarını sildi.