Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Tatvan’da toplantıya katılarak bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan tarafından karşılanan Vali Ustaoğlu, ilk olarak Tatvan 10. Komando Tugayını ziyaret etti. Tatvan 10. Komando Tugayı ziyaretinin ardından Tatvan Kaymakamlığınca Tatvan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya katılan Vali Ustaoğlu, burada mahalle ve köy muhtarları ile kamu kurum amirleriyle bir araya geldi. Düzenlen toplanda muhtarlara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Vali Ustaoğlu, 15 günde bir muhtarlar buluşması programı başlattıklarını belirterek, “Üstlenmiş olduğunuz görev çok kutsal ve önemli bir görev. Gören gözümüz, işiten kulağımız, konuşan dilimizsiniz. Bu coğrafyanın acısını sizler yaşıyorsunuz. 190’a yakın şehit vermişiz. Yıllardır terör örgütünün sıkıntısını çektiniz. Verdiğiniz mücadeleden dolayı hepinizden Allah razı olsun. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Bu mücadele asker ve polisle tek başına olmaz. Bu mücadelede vatandaş ve muhtarlarımız en önemli destekçimiz. Bu kadim tarihi şehri huzur, emniyet ve güven şehri olmalı. Buranın kaderi bu değil. Tarihle, turizmle, kültürel potansiyeliyle anılmasını istiyoruz. Yaptığımız çalışmalar güzel günlerin habercisidir. Yeter ki araya nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyip hep birlikte Türkiye olalım. Birliğimiz, kardeşliğimiz ilelebet devam edecek” dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Ali Özkan ise, ilçenin genel durumu ile ilgili bilgi vererek, muhtarlarla sıkı bir diyalog içinde olduklarını söyledi. Toplantıların devam edeceğini kaydeden Kaymakam Özkan, ilçeye yapılan yatırımlardaki katkılarından dolayı Vali Ustaoğlu’na ilçe adına teşekkürlerini ileterek, yapılacak yatırımlarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu ve Kaymakam Mehmet Ali Özkan, muhtarlara söz vererek talep ve sıkıntılarını dinledi.

Toplantının sona ermesinin ardından ise Vali Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu ile birlikte Kaymakamlık Proje Koordinasyon Merkezince hazırlanan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hayata geçirilen TADEM Engelli Oyun Merkezini ziyaret etti. Vali Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu ile birlikte merkezde eğitim gören bedensel, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklarla tek tek yakından ilgilendi. Merkez ile ilgili bilgi alan Vali Ustaoğlu, merkezdeki ziyaretinin ardından aynı bina içerisinde yer alan Tatvan Okuyor Proje Merkezi ve Tatvan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğini ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler daha sonra ise Şehit Er Yener Barış’ın ilçedeki ailesine ziyarette bulundu. Ziyarette şehit annesi Nazime ve şehit babası Muğdat Barış ile yakandan ilgilenen Vali Ustaoğlu, bütün şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, şehit ailelerinin her zaman yanında olacaklarını ifade etti.

Vali Ustaoğlu, son olarak taziye ziyareti ve faaliyet sürdüren tekstil atölyesi ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

Vali Ustaoğlu’na Tatvan ziyaretinde Kaymakam Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve kurum amirleri eşlik etti.