Validebağ’da cami tartışmaları devam ederken, vatandaşlar yakınlarda cami olmadığı için cuma namazını apartman boşluğunda kılıyor.

Validebağ Korusu girişine yapılması planlanan camiye karşı çıkan bazı vatandaşların tepkisi sürerken, korunun bulunduğu Acıbadem Mahallesi’nde vatandaşlar cuma namazını apartman boşluğunda kılıyor. “Camiye gerek yok” diyen bazı vatandaşların aksine, yakınlarda cami olmadığı için bir grup vatandaş cuma namazını bir apartman boşluğunda kıldı. Mahalle sakinleri ve çevredeki işyerlerinde çalışanlar, yakın bir noktada cami olmadığı için cuma ve vakit namazlarını Üsküdar Müftülüğü’nün hizmete aldığı apartman boşluğuna yapılan bir mescitte kılıyor. Mescit küçük olduğu için yer bulamayan cemaat, namazlarını apartman boşluğunda kılıyor.

Namaz sonrası konu ile ilgili açıklama yapan mahalle sakinleri, “Mescit küçük olduğu için cemaate yetmiyor. İnsanlar dışarda saf tutuyorlar. Böyle havalarda dışarda namaz kılmak için üzerinin de kapanması gerekiyor. Mahallenin tam ortası olduğu için de burayı tercih ediyoruz. Çevrede çalışanlar da yakın olduğu için burayı tercih ediyor” dedi.

Başka bir vatandaş ise “Herkesin özgür iradesi, bir şey diyemem. Ama Acıbadem bölgesinde camiye ihtiyacımız var. Burası binanın boşluğu, camii değil. 20 senedir burada oturuyorum” diye konuştu.