Sarıyer Rumelifeneri köyü açıklarında batan kaçak göçmen teknesi kazasının ardından 6 kazazedenin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi. Yapılan aramalar sonucu 24 kazazedenin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle; “03 Kasım 2014 tarihinde Rumelifeneri kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu başlatılan Arama Kurtarma faaliyetlerinde; 18.00 itibariyle 6 kazazede sağ olarak kurtarılmış, 24 kazazedenin cansız bedeni denizden alınmıştır” denildi.

Açıklamada, “Gündüz süresince yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan bir Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi, 7 Sahil Güvenlik botu, 1 dalış timi, 2 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik uçağı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden 2 bot iştirak etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Havanın kararmasına rağmen arama faaliyetlerinin sürdü belirtilerek, “Havanın kararması sebebiyle Arama Kurtarma faaliyetlerine halen 1 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi ile devam edilmekte olup, 04 Kasım 2014 tarihindeki faaliyetlere Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bağlısı gemi/botlar ile devam edilmesi planlanmaktadır. Diğer kurum ve birimler tarafından kayıp olan kazazedelerin kıyıdan aranması faaliyetlerine destek verilmektedir” denildi.