ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, son günlerde Eskişehir ve bazı kentlerde dolandırıcılık olaylarında adının kullanıldığını belirterek, özellikle iş adamlarından dikkatli olmalarını istedi. 

Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir ve bazı kentlerde valilerin adı kullanılarak iş adamlarından menfaat elde etmeye yönelik girişimler olduğunu söyledi.

Benzer bir olayla karşı karşıya kalındığını belirten Tuna, "Bununla ilgili gerekli yerlere ikazlarımızı yaptık. Özellikle iş dünyasına, ilgili kuruluşlara bu konuda dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunduk" diye konuştu.

Tuna, ismini kullanmak suretiyle çıkar elde etmeyi hedefleyen kişiler ve suç örgütleri olabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Nitekim Eskişehir'de de bugünlerde böyle bir şey yaşadık. Birkaç kişi şahsımı arayarak bu konuda bana teyitte bulunmak istedi. Dedik ki: 'Kesinlikle bunlara itibar etmeyin, bunlar bizimle alakası olmayan şeyler'. Dolayısıyla yanlış bir şey yapılmasını önledik. Başka illerde de bu tür gayretler olduğunu duyuyoruz. Çorum'da bu konuyla ilgili 2 kişinin tutuklandığını biliyoruz."

Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Tuna, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunlara inanarak para aktaran kişiler, maalesef onları geri alma noktasında sıkıntı yaşayabilir. Bunun için dikkatli olmaları lazım. Biraz daha basiretli olup iletişim halinde olurlarsa böyle şeylerin önüne geçilebilir. Milletimizin yardımseverlik duyguları her zaman had safhadadır. Bunları istismar etmek isteyen insanlara fırsat vermemek ve birebir iletişim kurarak bu yardımları yapmakta fayda var. Bu şebekelere karşı dikkatli olalım."