Van’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin 3. yıl dönümü anısına AFAD Ankara Arama Kurtarma Birliği ekipleri, depremin meydana geldiği saat 13.41’de Kızılay Meydanı’ndaki AVM’de arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Van depreminden 2 yıl önce kurulan, afetlere hazırlık ve afet sonrası iyileştirme çalışmaları konularında olduğu gibi afetlere müdahale konusunda da modern afet yönetimi politikaları geliştiren AFAD, 25 saniye süren depremin meydana geldiği saat olan 13.41’de Kızılay Meydanı’nda arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Kentsel kurtarma çalışmalarının önemli bir örneği olan bu tatbikata, AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden 37 arama kurtarma uzmanı katıldı. Meydanın her tarafından izlenebilecek olan tatbikatta 40 metre yükseklikteki afetzedeler halat yardımıyla kurtarıldı.

Hem AVM içerisinde hem de AVM dışarısında yer alan stantlarda, AFAD’ın başlattığı ‘Afete Hazır Türkiye Kampanyası’ kapsamında eğitici dokümanlar halk ile paylaşıldı. Aynı zamanda AVM içerisine vatandaşların gezebileceği ‘Van Depremi Fotoğraf Sergisi’ kuruldu.

AFAD arama-kurtarma aracı ile içerisindeki ekipmanlarında sergilendiği tatbikat alanında AFAD K-9 arama kurtarma köpekleri de yer aldı.

Yapılan tatbikatlar vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.