İzmir’de, engellilerin yaklaşık bir aydır devam ettiği eylem, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sona erdi. Engelli vatandaşların yaklaşık 1 aydır İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde sürdürdüğü eylem, Bayraklı Belediyesi’nin girişimleriyle sona erdi. Geçen gün gerçekleştirilen meclis toplantısında, “Türkiye Sakatlar Derneği’nin borcunu Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri ödeyecek” açıklaması yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, uzun süredir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan Türkiye Sakatlar Derneği üyelerini ziyaret ederek, yaptıkları eylemin sonlandırılmasını sağladı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu eylemi burada noktalıyoruz” derken, Cuma günü yapılacak meclis toplantısında, Türkiye Sakatlar Derneği’nin ihtiyacı olan parayı kendilerine takdim edeceklerini söyledi. Kira borçları nedeniyle eylem yapan dernek üyelerine seslenen Başkan Karabağ, “Eğer büyütebilirsek ikinci bir kampanyayla tapuları olan dernek binaları olmasını isterim. Kamu kuruluşlarının da yasalardan gelen yetkilerini kullanarak tahsisler yapma şansları olduğunu biliyoruz. Bunları da zorlayacağız” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu ise hiçbir kuruma ve kişiye kırgın ya da kızgın olmadıklarını belirterek şunları söyledi: “5 Kasım’da başlattığımız eylemi, 28. gününde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’dan gelen olumlu haber üzerine bitirme kararı aldık. Sanırım kendimizi yanlış ifade ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da buna duyarsız kalmayacağını düşünüyoruz. Aradaki köprü vazifesini Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ üstlendi. Aziz Başkan da inşallah bundan sonraki süreçte adım atacağını ifade etti. Protokolle kira problemini çözeceğini düşünüyorum. Hasan başkanımıza ve meclis üyelerine teşekkür ediyoruz.”

Başkan Karabağ, dernek üyeleri ile birlikte Konak Katlı Otopark altındaki dernek binasına gitti. Burada bir süre engelli vatandaşlarla sohbet eden Başkan Karabağ, engellilere kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Bayraklı Belediye Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Katlı Otopark altındaki dernek binalarından kira borçları nedeniyle tahliyesi istenen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin borcunun 20 bin lirasını Cuma günü ödeme konusunda anlaşmıştı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın, “Kampanya başlatalım. Derneğin kira borcunu ödeyelim” önerisi CHP ve AK Parti grubundan kabul gördü. Borcun 10 bin lirasını CHP, 10 bin lirasını AK Partili meclis üyelerinin ödemesi kararlaştırıldı.