ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de merkez Tepebaşı İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bir camide hayata geçirilen "paylaşım duvarı" projesiyle hayırseverler tarafından duvara asılan giysiler, ihtiyacı olanlarca alınıyor.

Vakıf çalışanları tarafından Eski Bağlar Mahallesindeki Hal Camisinin duvarında oluşturulan alanda "İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as" yazısı bulunuyor. Alan üzerindeki ağaç resminin dallarına monte edilen askılara asılan kıyafetler, ağacın meyvesinin "yardımlaşma" olduğunu gösteriyor.

Vakıf Müdürü Yasin Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu anlamda hizmete geçirdikleri sosyal market ile ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını belirten Özkaya, şunları kaydetti:

"Son dönemde vatandaşlardan yoğun şekilde ikinci el giysi talebi geliyor. Marketimizde yeni kıyafetler üzerinden yardımlarımızı yaptığımız için ikinci el kıyafetlere çok fazla cevap veremiyoruz. Dolayısıyla bu anlamda 'verenin de alanın da belli olmadığı' bir uygulama yapalım istedik. Kentteki cami ve trafo duvarlarında bu tarz bir uygulamaya geçtik. Bunu bir 'paylaşım duvarı' olarak planladık. Vatandaşlarımız kimin astığı belli olmayacak şekilde kullanmayacakları, ihtiyaç sahiplerine yarayacağını düşündükleri kıyafetleri getirip duvara asıyor. İhtiyacı olan vatandaşlarımız da sorgusuz sualsiz şekilde kendisine uygun gördüğü kıyafeti buradan alıyor. Dolayısıyla bizim geleneğimize de uygun olarak hem verenin hem de alanın belli olmadığı bir uygulamayla projemizi gerçekleştiriyoruz."

- Projeye ilgi yoğun

Özkaya, şu an sadece bir caminin duvarında bu projeyi başlattıklarını anlatarak, "Resmi yazışmalarını yaptığımız bir kaç nokta daha var. Onları da hayata geçireceğiz. Şu ana kadar projemize ilgi yoğun diyebilirim. Asan da var gelip alan da... Sürekli ürünler değişiyor. Ayrıca biz de sosyal marketimizden destek yapıyoruz. Şu ana kadar her şey yolunda" dedi.