YOZGAT (AA) – Sorgun’da Vergi Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Hükümet binası yanındaki Atatürk Anıtı önündeki törenle başlayan kutlamalar, Vergi Dairesi Müdürü Kadir Kahraman ve beraberindeki heyetin Kaymakam Ali Arslantaş'ı ziyaret etmesiyle devam etti.

Ziyarette konuşan Arslantaş, vatandaşların vergi konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, Gelir İdaresi Başkanlığının hedeflediği vergi rakamına ulaşılması için yoğun gayret gösterilmesinin önemine işaret etti.

Sorgun Vergi Dairesi Müdürü Kahraman da Vergi Haftası kutlamaları ile vatandaşlara vergi bilincinin aşılanmasının hedeflendiğini belirtti.

Kahraman, Vergi Haftasının bu yıl 27’incisini kutladıklarını vurgulayarak, "Kamuoyunda vergi bilincinin oluşması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması için gayretli çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz yıl mükelleflerimizin yüzde 67 oranında vergilerini yatırdıklarını saptamıştık. Bu yıl da ortalama yine aynı oranda oldu. Mükelleflerimiz vergilerini düzenli bir şekilde yatırmaya devam ediyorlar” dedi.