ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından yayımlanan bir istatistiğe göre, virüsle enfekte olarak hastalanan ve hastanede yatmak zorunda kalanların yedide biri 20 yaş üzeri kişilerden oluşuyor. Hastanede tedavi görmek zorunda olanların beşte biri ise 44 yaş üstü kişiler.

CDC, 2 bin 400 vakayı inceleyerek bu sonuca varırken, hastalığın gençlerde ciddi tıbbi sorunlara neden olmadığı yönündeki kanı da çürütülmüş oluyor.

Buna rağmen, hastalığa yakalandığında semptom göstermeyen genç hasta sayısı yüksek olmaya devam ediyor.

CDC verilerine göre, doğrulanan genç hasta vakalarının yüzde 2 ila 4'ü yoğun bakım ünitesinden tedavi görmek zorunda kalıyor. Genç hastalar arasında ölüm oranı ise yüzde 0.1 ve 0.2 arasında değişiyor.

Yaşın artmasıyla doğru orantılı olarak hastaların sağlık durumu ve gösterdikleri semptomlar da ağırlaşıyor. Örneğin, hastalığın bulaştığı 45-65 yaş aralığındakilerin beşte üçü hastanelik oluyor. 75 yaş üzerindekilerin hastanede tedavi görme oranı ise yüzde 30'dan yüzde 70'e kadar çıkabiliyor.

Hastalar arasında yaşı 85 ve üzeri olanların yüzde 10'u ya da dörtte biri yaşamını yitiriyor. Verilere göre, yaşamını kaybeden tüm hastalar arasında 65 yaş üzeri kişiler ölümlerin yüzde 80'ini oluşturuyor.

Ancak veriler, her ne kadar ölüm oranları düşük olsa da 20 ila 44 yaş arasındaki hastaların 75 yaş üstü hastalara kıyasla daha fazla oranda hastanelerde yatarak tedavi gördüğünü ortaya koydu.

Mount Sinai Sağlık Merkezi ve Acahn Tıp Fakültesi doktorlarından Prabhjot Singh, "Giderek daha fazla sayıda genç hastanede tedavi görüyor, düşünülenden çok daha fazla. Evet belki ölmeyecekler ancak zarar görmüş bir akciğer ya da organ ile yaşamak iyi bir sonuç değil" diye konuştu.