AFYONKARAHİSAR (AA) - Elazığ-Bingöl karayolunda 1993 yılında askeri konvoya düzenlenen terör saldırısı sonucu 33 askerin şehit olduğu olaydan yaralı kurtulan Salih Pektaş'ın vücuduna isabet eden şarapnel parçaları, 22 yıl sonra ameliyatla alınmaya başlandı.

Pektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, er olarak vatani görevini yaptığı sırada meydana gelen saldırıda, vücuduna 5 kurşun isabet ettiğini ve gazi olduğunu söyledi. 

Kurşunlardan birinin bacağında parçalandığını belirten Pektaş, şöyle konuştu:

"Şarapnel parçalarıyla 22 yıl yaşamak zorunda kaldım. Olay günü pusuya düştük. Yaklaşık 12 saat teröristlerin elinde kaldık. Bacağıma 4, koluma ise bir kurşun isabet etti. İsabet eden kurşunlardan birisi bacağımda parçalandı. O zaman ameliyatla çıkarılmamıştı. Zamanla kendini atar diye söylediler. O zaman parçalı kırık çok fazla olduğu için doktorlar kırıkla uğraştılar. PKK saldırısında bacağımda parçalanan kurşunla 22 yıl yaşamak zorunda kaldım. Kurşunu çıkarmayı hiç düşünmediler. Aradan 22 yıl geçti hala bacağımda 9 parça var. Şu anda bacağımdan 2 şarapnel parçası çıkarıldı. Doktor toplam 9 parçanın vücudumda yukarıya doğru geleceğini ve ufak müdahalelerle alınabileceğini söyledi."

Pektaş, tekerlekli sandalyeyle 2,5 yıl yaşadığını ve bacağında 4,5 santimlik kısalık bulunduğunu sözlerine ekledi.