Hazreti Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için Konya’ya gelen 20 ülkeden 40 gazeteci, Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile bir araya geldi.

Hazreti Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için Konya’ya gelen yabancı 40 gazeteci, şehrin tarihi mekanları ile yeni stadyumu inceledi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından kendileri için verilen yemekte bir araya geldi. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için Konya’ya gelen yabancı gazetecilerle Büyükşehir Belediyesi Akyokuş Park’taki tesislerinde bir araya gelen Başkan Tahir Akyürek, Şeb-i Arus etkinliğine katılmak üzere gelen gazetecilere, şehrin tarihi ve sosyal özelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.

Başkan Akyürek, burada yabancı gazetecilerle yerli gazetecileri bir araya getirdiklerini belirterek "Konya, tarihi güzellikleri bakımından zengin bir şehirdir. Bizler de şehrimizin bu özelliğine uygun hizmetler vermeye gayret gösteriyoruz. Bu hizmetleri yaparken, yaptıklarımıza tercüman olan basın mensuplarına da çok şey borçluyuz” diye konuştu.

Konya Valisi Muammer Erol ise, yabancı misafirlerin Hazreti Mevlana’nın evrensel çağrısına uyarak Konya’ya geldiklerini belirterek, şehirde Şeb-i Arus heyecanı yaşandığını ifade etti. Vali Erol, "Hazreti Mevlana’nın torunları ve mirasçıları olarak, onun insanlığa getirdiği huzur ve barış mesajıyla, güzelliklerin yaşanmasına katkıda bulunursak, mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.

Programa, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tuncay Karabulut ile yerel basın temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.