Manisa’nın Soma ilçesinde Yırca köyünde zeytinliklerin bulunduğu yere kurulacak yeni termik santral nedeniyle köylünün zeytinlik nöbeti yağmurlu havaya rağmen devam etti. Yırca köyü sakinlerinin nöbetine Türkiye genelindeki TMMOB Ziraat Mühendisleri Odaları da katılarak destek verdi.

Manisa’nın Soma ilçesinde Yırca köyünde yapılacak olan 3. termik santrale tepkiler dinmek bilmiyor. Yaklaşık bir aydan bu yana termik santralin yapılacağı zeytinlik alanında zeytin ağaçlarının kesilmemesi için yatıp kalkarak nöbet tutan köylülere CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör ve Türkiye genelindeki çeşitli illerin TMMOB Ziraat Mühendisleri Odaları temsilcileri ile başkanları katıldı.

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ GÜNAYDIN: "ONURLA, DAYANIŞMAYLA BU MÜCADELENİN ALTINDAN KALKACAĞIZ"

Manisa’nın eskiden pamuk üretilen bir memleket olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili ve eski TMMOB Ziraat Odaları Genel Başkanı Gökhan Günaydın, "Artık Manisa’da pamuk kalmadı. Tütün ekilirdi buralarda onu da bitirdiler. Her taraf bağ. Kuru üzümün maliyeti 2,5 lira iken piyasada 2,5 liraya kuru üzüm alıcısı yok. Oysa Tariş aynı üzümü 6 liraya ihraç ediyor. Şimdi zeytinliklere gözlerini diktiler. Eğer tarımı bitirirseniz çiftçiyi iflas ettirirseniz geriye bir tek şey kalıyor, o acımasız zalim sermaye sahiplerine çiftçinin köle olması. Bu kabul edilebilir birşey değildir. Zeytinimize, doğamıza, toprağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu onurlu mücadeleye omuz veren tüm dostlarıma, özellikle Yırcalı köylü kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Buranın yalnızca bir köy olduğuna bakmayın aslında Türkiye’nin bütün yurtseverleri, doğaseverleri sizlerle beraber bu mücadeleye gönülden katılıyorlar. Unutmayın, burada termik santral yapmak isteyenler tape kayıtlarına yakalanmışlardır ve millete galiz küfürler etmektedirler. Bu millete galiz küfürler edenler aslında böylesine bir doğa cennetinin ortasına termik santral dikerek aynı küfrü doğaya da yapmaya çalışmaktadırlar. Türkiye bu mücadelelerin eski olduğu bir memlekettir. Biz onurla dayanışmayla bütün bu zorlukların altından kalkacağız, insanlık onuru, insanın yaşama hakkı rant ekonomisine galip gelecek" dedi.