Aydın’da sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yağış oto yedek parçacılarına iş kapısı oldu. Otomobil sahipleri sanayinin yolunu tutup sileceklerini değiştirdi.

Aydın il genelinde sabah saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağmur, kimi vatandaşlara zor anlar yaşatırken kimilerine iş kapısı oldu. Yağmur nedeniyle sileceklerinde sorun yaşayan otomobil sürücüleri sanayi sitelerindeki oto yedek parçacılarına giderek sileceklerini değiştirdi. Yağmurun bereket getirdiğini ifade eden yedek parçacı Ahmet Demir, “Yağmur hem Aydın’a hem de dükkanımıza bereket getirdi. Allah bereket versin, gün boyunca silecek satışlarımızda ciddi artış oldu. Yağmur yüzümüzü güldürdü" dedi.

Otomobil sileceklerinin belirli aralıklarla değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Aydınlı vatandaşlardan Faysal Acar, "Yaz döneminde sileceklere pek ihtiyacımız olmadığı için değişimini ihmal edip yapmamıştım. Pahalı değil ama önemli bir parça. Yağmura trafikte yakalandım ve görüşümü engellediği için zor anlar yaşadım. En yakın sanayiye gelerek sileceklerimi değiştirdim" diye konuştu.