ANKARA (AA) -  Mardin'de teröristlerce açılan ateşle yaralanan bir kişi, mehmetçik tarafından tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye götürüldü.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Nusaybin'de huzur ve asayişin sağlanması için güvenlik görevlilerince başlatılan operasyon sırasında, dün saat 15.00'te, Çağ Caddesi'nin güneyinden kuzeye ilerleyen güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü mensuplarınca, belirlenemeyen bir istikametten ateş açıldı.

Bu sırada bir grup vatandaş, Korgeneral Mehmet Kenan Dalbaşar Kışlası nizamiyesine gelerek, evinin balkonunda bulunan Özgür Çıray'ın teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandığını belirtti. Çıray'ı ilçe merkezinde yollardaki barikatlar nedeniyle hastaneye götüremeyen aile, Mehmetçik'ten yardım istedi.

Olay yerine giden Mehmetçik, ailesi ve vatandaşlarla birlikte Çıray'ı alarak emniyetli bir bölgeye taşıdı. Bu arada eşi ve oğlu da Çıray'a refakat etti. Omzunun altından ağır yaralandığı tespit edilen Çıray'a ilk müdahale askeri birlikteki iki tabip subay tarafından yapıldı.

Yaralı vatandaşın hastaneye götürülmesi için Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle temasa geçen Mehmetçik, yollardaki barikatlar nedeniyle Çıray'ın hastaneye sevkinin mümkün olamayacağını belirledi. Bunun üzerine yaralının Kapı Hudut Karakolu bölgesinden Sağlık Bakanlığına ait ambulansla götürülmesi için çalışma başlatıldı.

Çıray, ailesiyle önce Korgeneral Mehmet Kenan Dalbaşar Kışlası'ndan, askeri tabip nezaretinde, Hudut Birinci Hat Yolundan, Kapı Hudut Karakolu'na götürüldü. Bir askeri zırhlı araç da ekibe eşlik etti.

Özgür Çıray daha sonra, hudut karakolunun kuzeyinde, Nusaybin ilçe merkezine açılan gümrük kapısından saat 15.55'te 112 acil servis ambulansına alınarak hastaneye sevk edildi.