ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yasa dışı dinlemelerine ilişkin, "Bu bayrak için, toprak için ne gerekiyorsa tarafımdan yapılır. Aleyhte hiçbir şey ne düşünürüm, ne de eylem içinde olurum ama maalesef bu yapı beni dahi dinlemiş. Benimle ilgili kim bilir ne tür bilgiler depoladılar?" dedi. 

Özcan, İl İdare şube başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında kendisinin de yasa dışı dinlendiği yönünde haberler çıktığını anımsattı.

İstanbul'da 1995'ten 2011 yılı Ağustos ayına kadar mülkiye müfettişliği görevinde bulunduğunu aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"İstanbul'da mülkiye müfettişliği görevinde bulundum. Görevimin bir kısmını mülkiye başmüfettişliği olarak yaptım. Bir kısmında da yaklaşık 2,5 yıl süresince eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü beyin danışmanlığını yaptım. Haftada 1 ya da 15 günde bir kez uçakla Ankara'ya geliyor bir gece kalıyor sonra dönüyordum. İşimi de severek yapıyordum.  Bu dönem içinde  2007 yılından itibaren malum yapı benim telefonumu dinlemiş. Bu durumu Çankırı'ya geldikten sonra, 17-25 Aralık olduğunda öğrenmiştim. Bununla ilgili meslektaşım Erkan Toprak somut bilgileri bana iletmişti ama inanamıyordum, beni dinleyeceklerine ihtimal vermiyordum. Birkaç gün önce bir gazetede listeler yayınlandı. 2007 yılından 2013 yılına kadar benim  0505... numaralı telefonum hiçbir yargı kararı olmadan dinlenilmiş. Bu dinlemeyi yapanlara hakkımı helal etmiyorum."

Bu devlet ve bayrağa hiçbir şekilde zarar veremeyeceğini vurgulayan Özcan, "Bu bayrak için, toprak için ne gerekiyorsa tarafımdan yapılır. Aleyhte hiçbir şey ne düşünürüm, ne de eylem içinde olurum ama maalesef bu yapı beni dahi dinlemiş. Benimle ilgili kim bilir ne tür bilgiler depoladılar?" ifadelerini kullandı.

-"Malum örgütlenmeye herkes gibi ben de zamanında yardımcı olmuşumdur"

"Bu malum örgütlenmeye herkes gibi ben de zamanında yardımcı olmuşumdur, yolum çakışmıştır" diyen Vali Özcan, şunları söyledi:

"Bunların devlet aleyhine, bayrak aleyhine bir tutum alabileceğine ihtimal vermiyordum o tarihte ama şimdi baktığımızda bu malum yapının devleti tarumar ettiğini, kurumları ele geçirmek istediğini hep beraber görüyoruz.  Allah bunlara fırsat vermesin. Hakkımı helal etmiyorum. Dinleme kararını bu örgüt yapı içinde, bu paralel yapı içinde kim vermişse onlara hakkımı helal etmiyorum ama şundan müsterih olun, Çankırı Valisi olarak ben devlet aleyhine, millet aleyhine hiçbir projenin içinde olmam."