Bursa’da geçtiğimiz günlerde basına yansıyan ve elektrik olmadığı için derslerine çalışamadığını söyleyen Yasemin Karadağ, elektrikli yeni evine kavuştu.

Ailesi ile birlikte tek göz odalı, elektriği ve suyu olmayan kulübede yaşam mücadelesi veren Yasemin’e yardım elini Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali uzattı. Yasemin’in elektrik isteğini basından duyup yardıma koşan Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, aileye ev tutup, evi eşyalarla doldurdu. Elektrikli evine kavuşan Yasemin Karadağ ise, artık çok istediği Türkçe öğretmenliği hedefine daha rahat ulaşabileceğini söyledi.

Yasemin ve ailesi, Başkan Edebali’nin kirasını 1 yıllığına ödediği ve eşyalarla doldurduğu evinde mutlu yaşantısına başladı. Yeni evine kavuşan Yasemin ve ailesinin mutluluğu gözlerinden okundu. Yasemin, “Daha önce en büyük sıkıntım elektrikti. Bu sıkıntım çözüldü artık rahat rahat derslerimi çalışabileceğim, istediğim her kitabı okuyabileceğim. Hedefim Türkçe öğretmeni olmaktı, çalışmam için imkan açıldı. Umarım hedefime ulaşırım” dedi.

Yasemin ve ailesine ev tutup Yasemin ve kardeşinin odasını oyuncaklarla dolduran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, “Yasemin ve ailesinin zor durumda olduğunu duyar duymaz yeni evlerine kavuşturduk ve evi baştan aşağı mobilyayla doldurduk. Yasemin artık derslerine elektrikli yeni evinde çalışabilecek” şeklinde konuştu.