KONYA (AA) - Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk, Yasin Börü davasına ilişkin, olayın 3-5 sokak çetesine yıkılması ve gerçek faillerinin dosya içerisinde sanık olarak yer almamalarını eksiklik olarak gördüklerini belirterek, "Soruşturma bu manada genişletilmeli ve Selahattin Demirtaş ile eyleme sözleriyle sebebiyet veren diğer siyasiler de sanık olarak yargılanmalıdır" dedi.

Davanın müşteki avukatlarından da olan Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, bugün 6-7 Ekim olaylarının birinci yılı olduğunu anımsattı.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nın 4. gününde Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken 4 kişinin saldırılar neticesinde hayatını kaybettiğini belirten Öztürk, "Bu katliamı yaptıkları iddia edilen 34 sanığın yargılanması başladı" diye konuştu.

"Batıda barış güvercinleri uçuranlar, ulusal kanallarda bağlama çalanlar, 6-7 Ekim olaylarının baş sorumlularıdır" diyen Öztürk, olayın asıl azmettiricilerinin, davada sanık sandalyesinde oturmasını beklediklerini ifade etti.

Öztürk, açıklamalarıyla 6 Ekim'de bölgeyi kan gölüne çeviren Selahattin Demirtaş, HDP ve DBP'li idarecilerin, azmettiricilerin de yargıda hesap vermesini talep ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Olayın 3-5 sokak çetesine yıkılması ve gerçek faillerinin dosya içerisinde sanık olarak yer almamasını eksiklik olarak görüyoruz. Soruşturma bu manada genişletilmeli ve Selahattin Demirtaş ile eyleme sözleriyle sebebiyet veren diğer siyasiler de sanık olarak yargılanmalıdır. Hain yapı, Doğu ve Güneydoğu'da kendileri gibi düşünmeyen, farklı görüşteki kişileri katlediyor. 6-8 Ekim olaylarında bu taşkınlık zirve yaptı. Gezi eylemleri sürecinde Berkin Elvan için ortalığı yakıp yıkanlar, sözde insan hakları savunucuları, sözde aydınlar, sözde medya kuruluşları; Yasin Börü ve arkadaşları bu ülkenin evladı değil midir? Berkin'e sahip çıkanlar neden Yasin'e sahip çıkmıyor? Biz bu çifte standartları çok iyi biliyoruz. Ama bu dosyanın ve davanın sahipleri var. Yitirilen her can bu ülkenin canıdır. Bir an evvel bu ülkede yeniden kardeşlik ikliminin, barışın, esenliğin ve bölgede huzurun hakim olması adına 'artık yeter' diyoruz ve ülkemizin yeniden huzura kavuşmasını istiyoruz."