Adana’da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı tören alanına gelen yaşlı bir kadın, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanına gelerek "Oğlum sana turşu getirdim, oğluma bir iş ver" diyerek iş için dilekçe verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümü kutlamalarında Adana’da ilginç olaylar da oldu. Oğlu Ahmet Yıldırım Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak döneminde ASKİ’ye işçi olarak alınan ancak 3 yıl önce işten çıkartılan Hürü Yıldırım (71) oğlunun işe alınması için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile görüşmek istedi.

Ancak bir türlü Sözlü ile görüşemeyen yaşlı kadın başkanın Cumhuriyet Bayramı tören alanına geleceğini düşünerek Karaisalı’nın köyünden Adana’ya geldi.

Sabahın erken saatlerinde tören alanına gelen yaşlı kadın Sözlü’nün alana gelmesiyle birlikte görüşmek istedi ancak protokolün bulunduğu yere bir türlü geçemedi. Yaşlı kadın bütün engellemelere rağmen elindeki iş dilekçesi ile törenin bitimine kadar polislere görüşmek için ısrar etti. Ancak yaşlı kadın bir türlü Sözlü ile görüşemedi. Görüşemeyince ümidini kesip gitmeyen yaşlı kadın törenin bitmesinin ardından polislerden kurtulup soluğu Sözlü’nün yanında aldı. Yaşlı kadın Sözlü’nün yanına gelerek, "Oğlum sana turşu getirdim, benim oğlum ASKİ’de çalışıyordu çıkardılar şimdi işsiz iş versene" dedi.

Bu arada Sözlü’nün yanına çok sayıda kadın gelerek hepsi bir istekte bulundu. Yaşlı kadın sürekli iş isteyince diğer kadınlar da Sözlü ile görüşemediklerini söyleyerek yaşlı kadını susturmaya çalıştı. Bu arada bir görevli araya girerek yaşlı kadınla konuşmak istedi ancak yaşlı kadın onunla görüşmeyip Sözlü’ye oğluna iş istediğini anlatan dilekçesini verdi. Bir süre sonra Sözlü’nün danışmanları gelerek, "Başkanım Vali Bey bekliyor ona ayıp olmasın" diyerek Sözlü’yü kadınların elinden kurtardı.

“OĞLUMA İŞ İSTİYORUM”

Yaşlı kadının oğlunun 3 yıldır işsiz olduğunu, 15 yıl ASKİ’de çalıştığını ancak sonra çıkartıldığını belirterek, "Bugün de başkan ile görüşmeye geldim. Daha önce görüşemediğim için bugün bayrama geleceğini hesap ederek buraya geldim. Burada da görüştürmediler ancak bekleyerek görüşme imkanı buldum. Oğlum için iş dilekçesi verdim. İnşallah okur da iş verir. Sizce iş verir mi?" dedi.

Yaşlı kadın daha sonra tören alanından ayrıldı.