MUĞLA (İHA) – Muğla’nın Yatağan ilçesinde Yatağan Termik Santrali ve santrale kömür temin eden linyit sahalarında çalışan enerji ve maden işçileri, işyerlerine giriş çıkışları kapatarak eylem yaptı.

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan bir grup işçi, özelleştirmenin ardından alıcı firmanın işyerlerini devraldığı duyumları üzerine santral ve kömür ocağı önünde toplanıp işyerini terk etmeme kararı aldı. Termik santralin giriş ve çıkışlarını kapatan Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye işçiler, termik santraldeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik yaptığı açıklamada, “Alıcı firmanın Pazartesi günü santrali ve kömür ocaklarını devralabilmesi için gereken parayı yatırarak Salı günü işyerini teslim alacağına dair duyum aldık. Duyumu alır almaz hepinize mesaj çektik. Bundan sonra burada yatıyoruz ve burada kalıyoruz. Ürettiğimiz elektriği nereye gönderirlerse göndersinler biz üretiyoruz ve biz kazanıyoruz. Bu kapıdan da dışarı çıkmıyoruz” dedi.