Elazığ’da yaşayan 63 yaşındaki Hasan Aydın, 5 yıldır yatalak olan eşinin ihtiyaçlarını giderebilmek için ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Elazığ’ın Sanayi Mahallesi’nde yaşayan Hasan Aydın (63), hasta olan eşinin ihtiyaçlarını gidermek için ayakkabı boyacılığı yapıyor. Aydın, 25 yıldır Sanayi Mahallesi’ndeki Sanayi Sitesi’nde ayakkabı boyacılığı yaptığını, hastalığına rağmen eşinin ihtiyaçlarını gidermek için çalışmaya devam etmek zorunda kaldığını söyledi. Günde en fazla 10 lira kazanabildiğini anlatan Aydın, yetkililerden ve hayırsever iş adamlarından yardım beklediğini ifade etti.

Üç kız babası olan ve çocukları evlendikten sonra eşiyle yalnız yaşamaya başlayan Aydın, sanayi sitesi esnaflarının yardımıyla ayakta durmaya çalıştığını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"25 yıldır Sanayi Sitesi’nde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimimi sağlıyorum. Hiçbir maddi gelirim yok. Maddi durumum iyi değil esnafların sayesinde geçiniyorum. Eşim yatalak hasta belindeki rahatsızlıktan dolayı. Ben de rahatsızım sürekli doktorlara gidiyorum. Durumum kritik. Üç kızım vardı evlendiler. Eşimle birlikte yaşıyorum. Maddi olarak zor durumdayım. Sanayi Sitesi esnafının yardımıyla ayakta duruyorum. Kuru bir barakada yaşıyorum. Esnaflar sağ olsunlar burada benim için bu barakayı yaptılar. Yağışlı ve soğuk havalarda buraya sığınıyorum. Valimizden, belediye başkanımızdan ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Günde en fazla 5-10 lira para kazanabiliyorum. Haftada bir gün iş ya oluyor ya olmuyor. 63 yaşındaki adama da kimse iş vermez. Verseler de ben çalışamam."

"ZEKAT PARALARINI HIRSIZLAR ÇALDI"

Sanayi Sitesi esnafından Harun Çimen de Hasan Aydın’ın zor şartlarda hayat mücadelesi verdiğini belirterek, geçtiğimiz yıl toplanan zekat paralarının da eve giren hırsızlar tarafından çalındığını dile getirdi. Çimen, Aydın’a esnaf olarak her zaman yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Hasan dayımız sanayide ayakkabı boyacılığı yapıyor. Ayakkabı boyayarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Esnaf olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz ama bu yeterli gelmiyor. Geçen yıl da evi soyuldu. Kendisine zekat olarak verilen paraları çaldılar. Diğer eşyaların da çoğunu alıp götürdüler. Yardımcı olunması gerekiyor. Eşi de uzun yıllardır evden dışarı çıkamıyor" dedi.