Konya’nın Beyşehir ilçesinde, dağlık alandaki yaylada yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan bir besici rahatsızlanınca, yolu açan İlçe Belediyesi ve eşlik eden Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma sonrasında kurtarıldı.

Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Mahallesi Koca Osman Yaylası’ndaki ağıllarda küçük ve büyükbaş hayvan otlatan Habip Erdoğan (30) ile Zekai Eren (42) yoğun kar yağışı sonrası yaylada hayvanlarıyla birlikte mahsur kaldı.

Yeşildağ Mahallesi merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafesi bulunan yayla yolunun yoğun kar yağışı sonrası kapanması üzerine evlerine gelemeyen besicilerden Habip Erdoğan rahatsızlanınca telefonla Yeşildağ Mahallesi Muhtarlığı’ndan yardım istedi. Mahalle muhtarı Duran Aslan’ın girişimiyle Beyşehir Belediyesi tarafından gönderilen bir iş makinesi bölgeye doğru hareket ederken, besiciyi kurtarmak için Jandarma Asayiş ekipleri de seferber oldu.

Greyderle yayla yolu açılırken Jandarma ekip otosu da peşinden iş makinesini takip etti. Jandarma aracı, dağ yolunda bir müddet sonra ilerleyemeyince Jandarma ekipleri adrese yaya olarak intikal etti. Bir süre sonra ulaşılan ve soğuktan etkilendiği gözlenen Erdoğan’a, Jandarma Komutanı üzerindeki montunu çıkararak verdi. Jandarma ekip otosuna bindirilen Erdoğan, "İki gündür yağan kardan dolayı yolu bulamadık, dağda mahsur kaldık. Bugün yolumuzu açtılar, Allah devletimizden, askerimizden razı olsun" diye konuştu. Erdoğan, yakınının yaylada hayvanlarının başında kalmak durumunda olduğu için gelemediğini, yolun açılmasıyla birlikte kendisini ve besi hayvanlarıyla birlikte gün ışıdıktan sonra kurtaracaklarını söyledi.

Yeşildağ Mahallesi Muhtarı Duran Aslan ise, dağda yiyecekleri bitince telefonla kendisine ulaşan besicileri kurtarmak için harekete geçtiğini belirterek, Jandarma ve Belediye ekiplerine seferber olarak yolu açtıkları ve rahatsızlanan besiciyi kurtardıkları için teşekkür etti.

Kurtarılan besicinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.