Mersin’in Mut ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan 12 çoban küçükbaş hayvanlarıyla birlikte 3 gün sonra kurtarıldı.

İlçeye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Yalnızcabağ ve Aydınoğlu mahalleleri Değirmenlik ve Kepez Yaylası’nda mahsur kalan Sinan Çolak, Ahmet Uçar, Şaban Kanar, Mehmet Kaya, Mehmet Sarı, Abdullah Daldayamaz, Mehmet Dirli, Mustafa Şahin, Mehmet Tosun, İbrahim Çayır, Süleyman Mutluyol, Halil At, yanlarında yaklaşık 500 küçükbaş hayvanla birlikte, 80 santimetreyi bulan kar nedeniyle mahsur kaldı. Bölgede kurdukları çadırda kalan ailelere ulaşmak için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 1 greyder ve 2 kepçe ile yol açma çalışmaları yaptı. Üç gündür hava koşullarının el verdiği derecede aralıksız çalışmalara devam eden ekipler, çobanlara ve hayvanlara ulaşarak kurtardı.

Kurtarılan çobanlar, cep telefonlarının çok nadir çektiği 1600 rakımdaki yaylalarda 3 gün kar nedeniyle büyük zorluk çektiklerini anlattı.

Çoban Hüseyin Kavak, kurtarıldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Yaylada mahsur kaldık. İki günden sonra köy muhtarı gerekli yerlere haber verdi. 80 santim kar var, iki gün boyunca kurtarılmayı bekledik şuan hayvanlarımız aç. Ölmediler ama kendi yiyeceğimiz elmaları hayvanlara vermek zorunda kaldık. Çoğu da hasta iş makineleri gelerek bizi kurtardı ama hayvanlarımız hamile yavrularından kuşkumuz var” dedi.

Mut Kaymakamvekili ve Gülnar Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Yalnızcabağ Mahallesi Değirmenlik Yaylası’nda mahsur kalanlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Mahsur kaldığı belirtilenler zaten orada yaşayan insanlar. Orada barınacakları evleri olan insanlar. Donma ve benzeri herhangi bir tehlike söz konusu değil. Muhtar ve ailelerle de telefon görüşmesi yaptık. Bugün yolları açıp mahsur kalanlara ulaşılarak kurtarıldı” dedi.