ANKARA (AA) – Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarla bir araya geldi.

YBÜ Çocuk Korum ve Bakım Hizmetleri Bölümü öğrencileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Pursaklar İlçesi Saray mahallesindeki "Sevgi Evleri"ni ziyaret ederek, burada kalan çocuklarla tek tek ilgilendi, hediyeler verdi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Yard. Doç. Safiye Kesgin, teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitime de önem verdiklerini, bu tür etkinliklerle öğrencilerinin hem kurumu işleyişinin hem de çocukların günlük yaşantılarını öğrenme şansı yakaladıklarını belirtti.

Kesgin, "Öğrencilerimizle birlikte Sevgi Evleri’ndeki çocukları ziyaret ederek onların yalnız olmadıklarını gösterdik. Bizim için hem güzel bir etkinlik oldu hem de çocuk koruma ve bakım hizmetleri konusuna öğrendiklerini alanda görmüş oldular. Öğrencileri karşılarında gören çocukların sevinçleri ise görülmeye değerdi. Biz bölüm olarak bu yıl açılmış olmamıza rağmen, bu tip sosyal etkinliklere ve alan eğitimlerine ağırlık veriyoruz. Bu tür faaliyetlerimiz değişik alanlarda devam edecek" dedi.