YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet binası hizmete girdi.

SGK İlçe Müdürü İbrahim Elmas, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye yakışır bir hizmet binası olduğunu söyledi.

Yeni yapılan hizmet binalarının çok güzel olduğunu ifade eden Elmas, “Allah devletimizden razı olsun. Böyle güzel bir hizmeti hep birlikte Sarıkaya ilçemize kazandırdık. Yeni hizmet binamızda, personellerimizle beraber vatandaşlarımızın işlemlerini daha geniş ve ferah bir ortamda gerçekleştireceğiz. İlçe SGK Müdürlüğümüzde, Genel Sağlık Sigortası, sağlık ödemeleri, Bağ-Kur iş ve işlemleri, prim tahakkuk iş ve işlemleri, yurt dışı sağlık yardım işleri, gelen ve giden evrak işlerini yapmaktayız" dedi.

Binalarının 2 bin 750 metrekare arsa üzerine kurulduğunu belirten Elmas, "Bu üç katlı kapalı alan içerisinde, kompakt arşiv dediğimiz modern bir arşiv odası, personelimizin yemek ihtiyacını ve dinlenme ihtiyacını karşılayacak yemekhanesi, mescidi, abdesthanesi bulunuyor. Vatandaşlarımızın giriş katta bekleyebileceği bir alan, sigortalılarımıza ve vatandaşlarımıza doğrudan hizmet veren halkla ilişkiler birimimiz, üst katta ise idari birimimiz ve diğer servislerden müteşekkil olmak üzere üç katlı bir binaya sahibiz" diye konuştu.

Yeni SGK binasının tamamen akıllı bina olarak yapıldığını aktaran Elmas, yangın sistemi, kamera ile yönlendirme ve takip sistemi, hareketli sensörlerle hırsızlığa karşı korumalı sisteminin de olduğunu sözlerine ekledi.