Son birkaç yılda estetik alanında popüler olan natürellik, 2015 yılında da güncelliğini sürdürecek. Ayrıca, doku mühendisliği ve tıp teknolojisindeki gelişmeler estetikte çığır açmaya devam edecek. Kök hücre tedavileri, 3 boyutlu görüntüleme ve uzay teknolojisi ile ameliyatsız yüz gençleştirme 2015 yılında en çok duyulacak estetik yenilikler arasında olacak.

Kişiye yakışacak görünümün ortaya çıkmasında en büyük katkıyı sağlayanın cerrah olduğunu belirten Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Erdem Güven; “Cerrahın sanatsal bakış açısı ve mükemmeliyetçiliği, uygulanacak tedavilerin birbiriyle uyumlu olmasını ve vücut harmonisini sağlamada büyük önem taşımaktadır. Vücutta ve yüzde altın oranların oluşturulması güncelliğini yitirmeyen bir güzelliğe kavuşulmasını sağlamanın yanında, fonksiyon ve kullanım açısından da büyük avantaj sağlamaktadır. Olması gerekenden fazla büyük dudaklarla yemek yemenin veya bir şeyler içmenin zorluğu veya küçücük ve incecik yapılmış bir burundan ne kadar sağlıklı nefes alınabileceği gibi fonksiyonel açıdan ortaya koyulan detaylar son derece önemlidir. İyi bir estetik cerrahın, estetiğin yanında fonksiyonları en iyi hale getirmesi estetikte altın standardı ve başarıyı oluşturur” dedi.

Doku Mühendisliğinin Gelişmesiyle Kök Hücre Tedavileri Zirveye Çıkacak

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Erdem Güven; “Günümüzde estetik uygulamalardan özellikle yanık sonrası saç kayıplarında ilgili bölgenin kök hücre ile canlandırılması ve sonrasında saç ekimi öne çıkıyor” dedi. Doku mühendisliğinin gelişmesiyle birlikte kök hücre tedavilerinin yaygınlaşmasının sıra dışı tedavilere imkan tanıdığını anlatan Güven, şöyle konuştu: “Özellikle kök hücrelerin kullanılması ile vücut dışında kişiye özel dolgu materyallerinin hazırlanması, hem alerjik reaksiyon riskleri azalmakta, hem de yapılan işlemin kalıcılığı artırılmaktadır. Özellikle iplerle yapılan askılamaların 2015’te popülerliğini yitireceğini ve 6 ay gibi kısa bir sürede etkisini kaybeden bu iple askılama tekniklerinin yerini kök hücre teknolojileriyle hazırlanan, kişiye özel tedavilerin alacağını düşünüyorum.”

2015 yılında ameliyat sonrası ortaya çıkacak görüntüyü, her açıdan gözler önüne seren 3 boyutlu sistemin çok popüler olacağını belirten

Doç.Dr. Erdem Güven; şunları söyledi: “bu teknoloji ile hastalarımız kendilerini ameliyat olmadan önce, özel bir ekranda ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek yeni halleriyle üç boyutlu olarak görebiliyorlar. Görüntünün 3 boyutlu olması her açıdan görünürlük sağlarken hasta ve cerrahın yapılacak işlemleri birlikte değerlendirmesi, hastanın karar vermesi ve muhtemel ameliyat sonrası görüntüsünü kafasından canlandırabilmesi açısından büyük kolaylık sağlıyor. Bu uygulama, meme bölgesi ameliyatları, yüz bölgesindeki ameliyatlar, burun ameliyatları ve vücut şekillendirme ameliyatları gibi işlemlerde ameliyat sonrası ortaya çıkması beklenen sonucu göstermeye izin veriyor.”

Özellikle kadınlar açısından bu yılın trendinin ameliyatsız fraksiyonel karbondioksit lazer ile yüz gençleştirme ve yenileme olacağına değinen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Erdem Güven; “Uzay teknolojisi ile geliştirilen yeni lazer teknolojisi ile bir seansta yüzdeki ince kırışıklıkların tamamen kaybolması, güneş ve yaşlılık lekelerinin silinmesi, sivilcelerin bıraktığı kötü izlerin ortadan kaldırılması mümkün olabiliyor” diye konuştu.

Yüz ve boyun gençleştirilmesinin yanı sıra ameliyatsız olarak el ve kollardaki kahverengi lekelerin yok edilmesinin de mümkün olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Güven, bir diğer uygulama alanının gebeliğe ve kilo alıp vermelere bağlı oluşan deri çatlaklarının tedavisi olduğunu ve sistemin dünyada altın standart olarak kabul edildiğinin altını çiziyor.