Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Yolsuzluğa bulaşan babamız bile olsa tanımayız, bize bizden olunca masumiyet karinesi, sizden olunca kesin hırsız diyen anlayışı reddediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Memur-Sen tarafından düzenlenen "Yeniden Büyük Türkiye Sempozyumu’nda" bir konuşma yapan Memur- Sen Genel Başkanı Gündoğdu, insanı merkeze aldıklarını ve insanın doğuştan getirdiği hakları kutsal bilerek, bunların korunması için mücadele verdiklerini vurguladı.

2010 referandumunu yeni Türkiye’nin başlangıcı olarak gördüğünü kaydeden Gündoğdu, 6-7-8 Ekim olaylarından sonra yeniden zinde güçlerin görev çağrısı yaptıklarına dikkat çekerek, "Referandumu yeni Türkiye’nin miladı olarak görüyorum" diye konuştu.

Yeni Türkiye’nin en önemli kazanımlarının başörtü özgürlüğü olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Başörtülü kadın üzerinden bu milleti terbiye etmek isteyen yasakçılardan kurtuluş, kadının eğitim, siyaset ve çalışma hakkı boyutuyla eşitliğe kavuşması ve bu gerçekleşiyorken 12 milyon 300 bin imza ve sivil itaatsizlik eylemi ile burada terimizin olmasını da sendikalarımızın sadece kurulduğu günden beri sadece buna öncülük etse bile yeter dediğimiz bir hareket kazanımdır" şeklinde konuştu.

17 ve 25 Aralık operasyonlarının küresel operasyon projeleri olduğunu belirten Gündoğdu, meselesinin dershane meselesi olmadığını çok kısa sürede anlaşıldığı söyledi. Mazlumun ırkına bakılmaması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, "Irktan dün Türklük adına beslenenler vardı bugün de Kürtlük adına beslenenlere prim verilmemesini önemsiyorum" ifadesini kullandı.

Gündoğdu, özlük hakları ile ilgili ise birinci toplu sözleşmede anlaşılamadığını ancak ikinci toplu sözleşmede taban aylık başladığı günden beri net yüzde 17 zammın geldiğini kaydetti. Milli irade bildirisi yayınladıklarını hatırlatan Gündoğdu, rahatsız olan çevrelerin sosyal medyadan ve diğer medya organlarından sitem etmeye devam ettiğini ifade ederek, "Biz bugüne kadar yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadelenin amansız tarafı olduk" ifadesini kullandı.

"KPSS, ÖSS, Polis Akademisi sorularının yolsuzluğu konuşuluyor. Millet iradesinin uluslararası şebekelere pazarlanma yolsuzluğu konuşuluyor" diyen Gündoğdu, iddiaların tamamın üzerine yargının gitmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu yolsuzluk tespit edilmişse, hak ettiği ceza verilmeli. Yolsuzluğa bulaşan babamız bile olsa tanımayız, bize bizden olunca masumiyet karinesi sizden olunca kesin hırsız diyen anlayışı reddediyoruz. Hiç sağa sola çekmeden net söylüyorum; her türlü yolsuzluğa da yolsuzluk bahanesi ile yapılan her türlü soysuzluğa da şiddetle karşıyız, asla geçit vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.