YOZGAT (AA) - Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, Yeşilay’ın Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında Türkiye Genelinde 20 milyon öğrenciye zararlı alışkanlıklarla mücadeleyle ilgili eğitim verileceğini söyledi.

Coşkun, düzenlediği basın toplantısında, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Yeşilay’ın, insan onurunu ve saygınlığını temel alan bir kuruluş olduğunu ifade eden Coşkun, "Yeşilay, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar ve benzeri bağımlılıklarla mücadele eden, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur" dedi.

Yeşilay’ın Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitim protokolü imzaladığını belirten Coşkun, “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi kapsamında, 2014 yılı Kasım ayında Türkiye genelinde 498 rehber öğretmenimiz Antalya’da zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda eğitime alınarak formatör öğretmen belgesi aldı. İlimizde ise bu eğitime 5 rehber öğretmenimiz katıldı. Formatör öğretmenlerimiz ilimizde görev yapan 136 rehber öğretmenimize 18 saatlik eğitim verdi ve bu öğretmenlerimiz de belgelerini almış oldu. Bu proje kapsamında Türkiye genelinde 20 milyon öğrenciye anasınıfından üniversiteye bütün öğrencilerimize zararlı alışkanlıklarla ilgili mücadele konusunda eğitim verilecek ve bu çalışmalar da ilimizde başlamış oldu” diye konuştu.

1-7 Mart Yeşilay Haftasını kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını kaydeden Coşkun, “Hafta içerisinde ‘sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek’ konulu, şiir, resim, kompozisyon ve kısa film yarışması yapılacak. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek” diye konuştu.