YOZGAT (AA) - Valilik tarafından yürütülen Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) Projesi kapsamında 350 ihtiyaç sahibi aile için kurban kesildi. 

Yozgat Fuar Alanı'nda üçüncüsü düzenlenen Kurban Bayramı Şenliği'ne, anne ve çocuklar oluşan 970 kişi katıldı.

Etkinlikte, Vali Abdulkadir Yazıcı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yetim çocuklarla tek tek bayramlaşarak, kese içerisinde harçlık verdi.

Programda Hami-Yet Projesi kapsamında desteklenen 350 aile için kurban kesildi. Kesilen hayvanların etleri araçlarla ailelerin evlerine taşındı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, etkinlikte yaptığı konuşmada, herkesin bayramını kutladı. 

Bütün anneleri tebrik eden Bozdağ, "Ben burada bulunan bütün anneleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hem annelik hem babalık yaptıkları için. Evlerini, yuvalarını ayakta tuttukları için her birbirine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

- "Ben de yetimim"

Herkesin ailesinde sevdiği birinin hayatını kaybederek, rahmete kavuştuğunu dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:

"Benim annem rahmete kavuştu. Ana tarafından yetimim. Eşimin babası iş kazasında rahmetli oldu. 6 kardeş bir yerde kaldılar. O da babadan yetim ama Rabbim iki yetimi bir araya getirdi. Onlara başka imkanlar verdi. Onun için yetim olmak, veyahut da anayı kaybetmek, babayı kaybetmek büyük bir acıdır, büyük bir üzüntüdür ancak bizim hayatımızı tayin edecek şey değildir. Biz inanırsak Rabbim her şeyin en güzelini takdir ediyor. Her şeyin rızkını ayrı veriyor. Hayatını ayrı ayrı tanzim ediyor."

Vali Yazıcı da Hami-Yet Projesi içerisinde acıma ve merhamet duygusu değil, şefkat ve muhabbetin ön plana çıktığını söyledi.

Projeyle Yozgat'ta babası vefat etmiş 18 yaşını doldurmamış çocuklar ve annelerine yönelik eğitim desteği verildiğini aktaran Yazıcı, ailelerle değişik aktivitelerin yapıldığını anlattı.

Türkiye genelinde de 15 ayrı yerde uygulanan Hami-Yet Projesi kapsamında sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlendiğini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Kurban Bayramı Şenliği gerçekleştiriyoruz. Anne ve çocukların bayramı yalnız, hüzünlü ve garip geçirmemeleri için bu etkinliği düzenliyoruz. Bu sene Yozgat’ta 350 annemizle ve 500'ü aşkın çocuğumuzla kurban kestik. Her aileye bir kurban hediye edildi. Son derece temiz bir ortamda kurbanlarımızı kestik. Son olarak da kurban etlerini alan annelerimizi servislerimizle evlerine gönderiyoruz. Burada amaç çocuklarımızın hüzünlü değil, mutlu bir bayram yaşatmak." 

Semazen gösterisinin sunulduğu etkinlik, ailelere ve çocuklara yemek ikramıyla sona erdi.