ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 200 yetim çocuğa kışlık giyim yardımında bulundu.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, yetim çocuklara kışlık elbiseleri giydirildi. Yeni elbiselerini giyen çocukların mutluluğunun yüzlerine yansıdığı görüldü.

İHH İnsani Yardım Vakfı Adıyaman Yetim Birimi Başkanı Fazlı Karakuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kent genelinde 250 yetim çocuğa aylık 90 lira burs verdiklerini söyledi.

Yetim çocukların ailelerini ziyaret ederek eksikliklerini yerinde tespit ettiklerin belirten Karakuş, şunları kaydetti:

"Bu yetim çocuklarımıza eğitim öğretimin başlaması ile kırtasiye yardımında bulunduk. Kurban bayramında kurban etti yardımında bulunuyoruz. Kış mevsiminin de gelmesiyle birlikte, 200 çocuğumuza hem bot hem de mont gibi kışlık giyim malzemesi yardımında bulunduk"

Karakuş, yaklaşık iki ay önce faaliyete geçirdikleri Yetim Destekleme Merkezi'nden elde ettikleri gelirin tamamını yetim çocuklar için harcadıklarını dile getirdi.

Giyim yardımında bulunulan Zeynep Sudenaz Özkul ise yeni elbiselere sahip olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, İHH yetkililere teşekkür etti.