Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde bulunun anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda okuyan öğrencilere yönelik hayata geçirilen ‘Bir Dilek de Sen Tut’ projesi devam ediyor. Proje kapsamında, annesini, babasını veya her ikisini de kaybetmiş yetim ve öksüz öğrenciler, Forum Gaziantep’te ilk defa sinemaya gitmenin heyecanını yaşadı.

Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Forum Alışveriş Merkezi tarafından hayata geçirilen ’Bir Dilek de Sen Tut’ projesini, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şehitkamil Belediyesi yürütüyor. Proje kapsamında ilk etkinlikler yapıldı. Annesini, babasını veya her ikisini de kaybetmiş çocukların dileklerini belirlemek ve gerçekleştirerek mutlu olmaları sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje, Şehitkamil’de ilçesindeki anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda okuyan öğrencilere yönelik uygulanıyor.

908 ÖĞRENCİ FAYDALANDI

4 anaokulundan 47, 38 ilkokuldan 376, 37 ortaokulundan 475 ve ilkokul/ortaokuldan 51 öğrenci olmak üzere, toplam 908 öğrenci projeden faydalandı. Yazılan dileklerde ise çocukların en çok bisiklete binmek, lunaparka, hayvanat bahçesine ve sinemaya gitmek istedikleri öğrenildi.

SİNEMA DİLEKLERİ YERİNE GETİRİLDİ

Proje kapsamında sinemaya gitme dileğinde bulunan öğrenciler, Forum Gaziantep’te bulunan sinema salonuna götürüldü. Rehber öğretmenleri eşliğinde sinemaya gelen öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenirken, bazı öğrenciler sinemaya ilk defa geldiklerini söyledi. ‘Madagaskar Penguenleri’ adlı filmi izleyen öğrenciler, daha sonra Forum Gaziantep’te bulunan Playland oyun merkezine geçerek eğlendiler.

PROJENİN DETAYLARI ANLATILDI

Sinema etkinliğinin ardından, yapılan kokteyl ile projenin ana hedefleri ve amaçları basın mensuplarına anlatıldı. Etkinliğe Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Tokmak, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Munis, İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Proje Koordinatörü Psikolojik Danışman Neslihan Yağan, Forum Gaziantep Pazarlama Müdürü Özkan Aksoy, Eğitim Bir-Sen Şube Müdürü Mithat Sevin ve çok sayıda davetli katıldı.

ORTAK ÇAĞRI: ‘YETİMLERE SAHİP ÇIKILSIN’

Bir açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, projenin çok büyük başarılar getireceğini ve ufuklar açacağını ifade etti. Özkeçeci, “Çocuklarımızın, bizim aklımıza gelmeyecek bin tane dileği var. Biz onlar için elimizden geleni yapacağız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Vasıf Munis, bu proje ile önemli ve güzel işler yapılacağını düşündüğünü söyledi. Munis, “Annesini, babasını veya her ikisini de kaybetmiş çocuklarımızı sevindirmek, isteklerini yerine getirmek tüm toplumda arz etse de bu dinimizin gereğidir. Bu çocuklarımızı sahiplenmeliyiz. Küçük bir tebessüm ile yüzlerini güldürmek gerçekten bizler için çok büyük öneme sahiptir” dedi.

İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan ise yetim ve öksüz çocukların, hayatın bir yapısı olduğunu dile getirerek, “Onlara sahip çıkmak ve topluma kazandırmak bizim en önemli görevlerimizdendir" dedi.

Projenin mimarlarından Psikolojik Danışman Nesilhan Yağan ise sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.