ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezince (ESMEK) açılan "Yılbaşı Yemekleri" kursuna katılan kadınlar, yılbaşında sofralarını süsleyecek yemekleri hazırlamayı öğreniyor.

Sultandere Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve şef Onur Karaçam tarafından verilen kursa 12 kadın katılıyor. 

Karaçam, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların yılbaşında hangi yemeği yapacakları konusunda sıkıntı çektiğini söyleyerek, "Bu kurs, kadınlar için faydalı olacak. Menümüzde balkabağı çorbası, ekşi elmalı roka salatası, ıspanak sufle, tavuk sarma, kuru meyveli iç pilav ve volkanik tatlımız var. Kursiyerlere bugün burada nasıl yemek hazırlanacağını gösteriyoruz" diye konuştu.

- "Mide rahatsızlığını önlemek için garnitür önemli"

Karaçam, yılbaşı gecesinde küçük aileler için tavuk yemeklerinin, geniş ve kalabalık aileler için de fırında hindi ile hindi dolmasının daha çok tüketilen yemekler arasında olduğunu belirtti. 

Yılbaşında garnitür olarak hafif yiyeceklerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Karaçam, "Yılbaşı akşamında ana yemeklere sürekli yüklenip mide rahatsızlığı çekmememiz için garnitürlerde daha hafif şeyler kullanmalıyız. Kursiyerimizle beraber anlatarak, göstererek ve uygulayarak burada yapılan yemekleri hep birlikte hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı

Kursiyerlerden Esra Bodur Altıntaş, kurstan keyif aldıklarını ve yılbaşında yapacakları yemeklerde püf noktaları öğrendiklerini bildirdi.