“E-belediyecilik” uygulamasıyla ilçe sakinlerinin belediyeye uğramadan hizmet almasını sağlayan Yıldırım Belediyesi, vatandaşların günlük hayatını da kolaylaştırıyor.

Yıldırım Belediyesi, teknolojik hizmetlerle vatandaşlara hızlı belediyecilik imkanı sunarak zaman kaybının önüne geçiyor. IOS ve Android işletim sistemi üzerinden 128 bin vergi ödemesi gerçekleştirilirken, Yıldırım NET ağı ile Emirsultan Meydanı, Yeşil Meydanı, Cazibe Merkezi 1-2, Cumalıkızık, Mimarsinan Parkı, Mustafa Kemal İlhan Parkı, Bayrak Alanı ve Şehit Komando Caner Çalışkan Meydanı’nda ücretsiz olarak sağlanan internet hizmetinden ayda ortalama 17 bin kullanıcı faydalanıyor. Ayrıca yildirim.bel.tr adresinden vatandaşlara e-imar sorgusu yapıp, Yıldırım’daki tarihi mekanları, okul, banka, PTT şubesi, taksi durağı, hastane gibi yerleri harita üzerindeki yerlerinden ve fotoğraflarından görebilip mahalle, yol ve kapı sorgusu yapabilme imkanı sağlanıyor.

Vatandaşların bürokratik işlemlerde e-belediye uygulamalarıyla önemli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Uygulamalarımızla Yıldırımlılar için zahmetli ve zaman kaybına uğramalarına neden olan vergi ödemeleri ve ruhsat başvuru işlemleri, internet sitemiz üzerinden yalnızca dakikalar içinde gerçekleşiyor. E-belediye uygulamamız ile vatandaşlarımızın işlerini hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz” dedi.

Gelişen teknolojiye ayak uyduran uygulamalarıyla Yıldırım Belediyesi’nin ilçe sakinlerinin yanında olmaya devam ettiğini de belirten Başkan Edebali, “8 farklı lokasyonda kullanıma sunduğumuz ücretsiz internet hizmetimizle bilgiye ulaşma konusunda vatandaşlarımızı mahrum bırakmıyoruz. Bu hizmetlerimizi sürdürerek ilçemizin kalkınmasını, Yıldırımlıların hayatlarını kolaylaştıracak projelerle sağlamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.