SİVAS (AA) - Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin 15 Ocak'ta hizmete hazır hale geleceği bildirildi.

Sivas Valisi Alim Barut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve diğer yetkililer, merkezde yapımı devam eden ve tamamlanan tesisleri inceledi.

Vali Barut, incelemelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tesislerde güvenlik, sağlık, acil durumda kurtarma ve kumanda ile otel ve günübirlik tesislerin hazır olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresi olarak kendilerine düşen görevi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Alim Barut, "Bundan sonrası bizim bu hizmetimize Sivaslının ve Sivas dışından gelen konuklarımızın iltifat etmesi. Onları bu sezon Yıldız Dağı'na bekliyoruz. Gerek kar kalitesi, gerekse tüm altyapı tesisleri açısından Yıldız Dağı, 15 Ocak'ta tamamıyla hizmete hazır hale gelecek" diye konuştu.

Barut, yapay karlama sisteminin de hazır olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda bile yapay kar yapabilecek durumdayız. Yaklaşık 5 gün içerisinde pistler, konaklama, ulaşım ve haberleşmeyle ilgili herhangi bir eksiğimiz kalmayacak. Yıldız Dağı artık hepimizin. Yıldız Dağı'ndan istifade etmek de artık halkımıza kaldı. İyi bir iş yapıldı. Herkesi Yıldız Dağı'ndan istifade etmeye çağırıyorum."

Salih Ayhan ise merkezde 3 yıldır yoğun bir çalışma yürütüldüğünü anlatarak, "Kar yağması ve yapay kar havuzunun da devreye girmesiyle çok canlı, nitelikli, daha profesyonel bir sezon geçireceğiz" dedi.

Eksiklerin henüz tamamlanamadığını dile getiren Ayhan, "Hafta sonuna kadar otelimizde rezervasyon alabilecek duruma geleceğiz. Bu merkezin Sivas'a bir değer kattığını düşünüyorum. Vatandaşlarımızı çocuklarıyla beraber buraya bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Barut, Ayhan ve Albay Aslan, Yıldız Dağı Jandarma Karakol Komutanlığının açılışını da gerçekleştirdi.