SİVAS (AA) - Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne mevsimin ilk karı yağdı.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Sivas'ta kış turizmini canlandıracak Yıldız Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışının yüzleri güldürdüğü belirtildi.

Kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaştığı Yıldız Dağı'nda yöre halkının kar yağışını sevinçle karşıladığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimizin kış sporlarında tercih edilen bir turizm merkezine dönüşmesi için Yıldız Dağı'nda yürütülen çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Kar yağışına rağmen bölgede günübirlik ve konaklama tesisi iç kısım çalışmaları da hız kazandı. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, çevre düzenlemesi yapılırken, pistlerin aydınlatılması ile gece de kayak yapılabilecek hale getirildi. İl Özel İdaresince yürütülen 30'u aşkın diğer işlerin tamamlanmasıyla 2016 yılının ilk günlerinde Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi faaliyete geçmiş olacak."

Karın erken yağmasının Yıldız Dağı'na yapılan yatırımların isabetli olması açısından da büyük önem ifade ettiği vurgulanan açıklamada, çalışmaların tamamlanmasıyla kış mevsiminin Sivas halkı için zorlukları değil, sporu ve tatili çağrıştıracağı ifade edildi.