SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yeteri kadar kar yağması durumunda 15 Aralık'ta sezon açılışı yapmayı planladıklarını bildirdi. 

Kayak merkezindeki çalışmaları inceleyen Ayhan, geçen kış sezonunda açılışı yapılan merkezde yeni sezon hazırlıklarının hızla devam ettiğini aktardı. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin açıldığı günden itibaren yoğun rağbet gördüğüne dikkati çeken Ayhan, "2015-2016 kayak sezonu için son düzlüğe girdik. İnşallah, yakında bir sezon açılışı yaparak tesislerimizle güzel hizmetler vermeye başlayacağız. Yıldız’a son 3 yıldır 15 aylık bir çalışma sezonunda 85 milyon lira yatırım kazandırdık" ifadelerini kullandı. 

Bölgedeki çalışmaların soğuk havaya ve fırtınaya rağmen devam ettiğini belirten Ayhan, şunları kaydetti: 

"Burası sürekli büyüyecek ve gelişecek, alternatif tesisler de kurulacak. Buz parkımız devam ediyor. Bütün gayret, bütün enerji buranın bir cazibe merkezi olması ve Sivas'a bir değer katması içindir. Paramız yok diye hiç kaygılanmadık ve hiçbir zaman da kaynak sıkıntısı yaşamadık. 2 bin 500 rakımın soğuğunda fedakarca çalışan tüm ekibime, yüklenici firmalara ve ev sahipliği yapan Yakupoğlan köyüne teşekkür ediyorum. İnşallah, 15 Aralık'ta yeni sezonu açacağız. Yeni hizmete giren bir kayak merkeziyiz, ufak tefek eksikliklerimiz olabilir. Kamuoyundan bu konuda da anlayış bekliyoruz ama seneye inşallah üst düzey kayak yarışlarına talip olacağımızı söyleyebilirim."

Ayhan, merkezde mekanik tesisler, jandarma binası ve sağlık evinin geçen yıl hizmete girdiğini, bu yıl ise yaklaşık 100 yataklı otel, 2 günübirlik tesis, 2 kütük evin de tefrişatıyla ilgili çalışmaların başladığını anlattı.

Buz park, teknik idari bina, yapay karlama sistemi, çevre ve pist aydınlatma sistemleri, otopark ve çevre düzenleme işlerinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Ayhan, merkeze ulaşımı sağlayan yolda ise ciddi iyileştirme ve düzenleme yapılarak tehlikeli noktalara korkuluklar kurulduğunu vurguladı.

- Yıldız'da kayakçılar yetişecek

Sivas'ın kışını eğlenceye dönüştüreceklerini belirten Ayhan, Yıldız Dağı bölgesinden ve sevgi evlerinde kalanlar arasından seçilecek 7-15 yaş grubunda 250 çocuğa profesyonel kayak eğitimi verileceğini bildirdi.

Merkezde kayak okulu açılacağını da aktaran Ayhan, şöyle devam etti:

"10 yılda 5 bin kayakçı yetiştirerek,120 bin öğrencisi bulunan Sivas’ta, Yıldız Dağı'nı öğrencilerimizin gönlünde yüreğinde var etmek istiyoruz. Artık Sivas'ın karından tesisleriyle beraber güçlü başarılı sporcular yetiştirmek amacındayız. Bunun için hazırlanan 'Yıldızımız Parlıyor Projesi' 500 bin liralık bir çalışmadır. Bu projemiz kabul gördü ve en kısa sürede hayata geçerek bu dağı çocuklarımızla cıvıl cıvıl eğlenceli bir hale getireceğiz. 2 Ocak’tan itibaren çocuklarımız burada eğitim almaya başlayacak."

Ayhan, merkezin tanıtımına da büyük önem vereceklerini, tanıtım filmleri ve afişler yaparak ülke genelinde Yıldız Dağı'nın anlatılacağını kaydetti.