SİVAS (AA) - Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne suni karlama sistemi ve yapay gölet yapılacağı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kayak sezonuna hazırlanan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne, İl Özel İdaresi tarafından kurulacak suni karlama sistemleri ile gölet ve sinyalizasyon sisteminin ihalesi gerçekleştirildi.

Yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, merkezde hummalı çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ayhan, merkezde günübirlik tesisler, otel inşaatı, çevre düzenlemesi, pistlerin aydınlatılması ve düzenlenmesi işlerinin devam ettiğini aktararak, "Yüklenici firma, suni karlama ve gölet yapımı işini 4 ayda tamamlayacak. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde yapacağımız işlerle ilgili kaynak sıkıntımız yok. Yaptığımız ihaleler ve çalışmalarla, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Sivas için önemli bir değer haline geldi" ifadelerini kullandı.

Yıldız Dağı’nda yapılacak suni karlama sistemleri ve gölet için gerçekleştirilen ihalenin yaklaşık 3 saat sürdüğünü belirten Salih Ayhan, şunları kaydetti:

"Teknik değerlendirme yapılmak şartıyla ihale, 11 milyon 850 bin lira bedelle yüklenici firmada kaldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızın maddi destekleriyle Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde yaklaşık 80 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğiz. Kayak merkezine yapılan yatırımlara, kurumumuzun yürüttüğü asli görevlerin arasındaki kırsal altyapı başta olmak üzere diğer büyük yatırımlarımıza engel olmayacak şekilde devam edilmektedir. Ayrıca, merkez için bu işlere kurumumuzun ilgili yatırımcı birimlerinden kaynak aktarılması söz konusu değildir."