ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Ilgaz İlçesinde bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde yeni yıl ve kar heyecanı yaşanıyor.

Yeni yıl dolayısıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Yıldıztepe'deki otellerde bir süredir kar yağması bekleniyordu. 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı, hem işletmecileri hem de kayakseverleri mutlu etti.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yıla kar ile girmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Yılbaşı tatilinin 3 gün olmasının turizmciler için fırsata dönüştüğünü ifade eden Yarım, "Yılbaşı tatili bir gün olduğunda insanlar bu kadar kısa süre için evlerini terk etmiyor ama 3 günlük tatil, insanları cezbediyor. Bu yılbaşında kayakseverleri güzel ve uzun bir tatil için Yıldıztepe'de ağırlıyoruz" dedi. 

Kayak merkezlerinde bir süredir kar sorunu yaşandığını belirten Yarım, "Bu yıl kar, kayak merkezlerine biraz geç ama çok önemli bir dönemde geldi. Otellerimiz tamamen dolmuştu. Yağmayacak diye kaygıya kapılmıştık ama yeni yıl öncesi gelen kar hepimizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Kayakseverlerin uzun bir ayrılığın ardından kayabileceğini anlatan Yarım, kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Yıldıztepe'de vatandaşların doyasıya eğlendiğini sözlerine ekledi.