Manisa’nın Soma ilçesinde, yapılması planlanan 3. Termik Santrali için Bakanlar Kurulu kararıyla alınan acele kamulaştırma sonrasında Yırca köyünde 6 bin üzerinde zeytin ağacını kesen Kolin A.Ş, Soma’da ağaçlandırma projesine hız verdi.

Soma Belediyesi ile imzalanan protokolün ardından Soma Ziraat Odası ile de bir protokol imzalayan Kolin grubuna bağlı Hidro-Gen Enerji A.Ş protokol kapsamında Soma Ziraat Odası aracılığıyla çiftçilere 2016 yılına kadar 30 bin zeytin fidanı dağıtımı yapacak. Bu sayının 60 bine çıkarılması hedefleniyor.

60 BİN FİDAN DİKİLECEK

Soma Ziraat Odası başkanlığında düzenlenen protokol imza töreninde İlçe Ziraat Odası Başkanı Adil Yörük, Kolin Şirketler Grubuna bağlı Hidro-Gen A.Ş Enerji Grup Başkanı Murat Zekeriya Aydın ile 30 bin zeytin fidanı protokolü imzaladı.

Hidro-Gen A.Ş Enerji Grup Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma’da 60 bin zeytin fidanı dikimi için bir karar aldıklarını belirterek "Bu 30 bin zeytinden ilk yıl yaklaşık 15 bin adedini dağıtacağız. Bugün Ziraat Odası Başkanlığıyla bunun protokolünü imzaladık. Bir ihtiyaca da cevap vermiş oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERE DAĞITACAK

Soma Ziraat Odası Başkanı Adil Yörük de, “Bu protokolün amacı, kaliteli tarım uygulamasının teşvik edilmesi için Soma ve civarındaki köy ve mahallelerde odamıza kayıtlı olan veya olmayan çiftçilerimizin arazilerinde zeytin dikimine uygun olanların parsel sahiplerince dikimlerini sağlayarak, ülkemiz zeytin varlığının artırılması, zeytinliklerinin oluşturulması ve kaliteli tarım uygulamasının teşvik edilmesi için Hidro-Gen Enerji İthalat, İhracat ve Dağıtım A.Ş tarafından sağlanacak olan zeytin fidanlarının Soma Ziraat Odası Başkanlığı ile koordineli çalışılarak ve dağıtımını ve kontrolünü odamız tarafından gerçekleştireceğiz. Soma’ya ve çiftçilerimize hayırlı olsun. Dağıtılacak zeytin fidanları 2014 yılında 15 bin adet, 2015 yılında 10 bin, 2016 yılında 5 bin olarak toplam 30 bin adet olarak belirlenmiştir.” diye konuştu.