DENİZLİ (AA) - Denizli'de yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen bir kızıl kartal ve iki şahin, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde yaptırılan kanat egzersizleri ile özgürlüğe uçacakları anı bekliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, hasta, yaralı, kaza geçirmiş, kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının yanı sıra aynı durumdaki vahşi hayvanların da bakım ve tedavilerini yapıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veterineri Emine Dangal, gazetecilere yaptığı açıklamada, avcılar tarafından vurularak yaralandığını tahmin ettikleri kartal yavrusu ve iki şahinin kliniğe getirildiğini anlattı.

Kızıl kartal ve şahinlerin kliniklerine getirildiğinde yaralı ve bitkin halde olduklarını ifade eden Dangal, "Kartal ve şahinlerin tedavileri başarılı bir şekilde tamamlandı, çok kalıcı yaraları yok. Gerekli tedavileri uyguladık ve olumlu sonuçlar elde ettik. Şimdi ise kanat egzersizleri yaptırıyoruz. Bu hafta içerisinde alındıkları bölgelere, doğal ortamlarına bırakılacaklar" dedi.