ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da farklı ülkelerden sığınmacılar başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Dudu Sevindim, kendisine "Dudu teyze" diye seslenen yaşlı, genç ve engelli herkesin sevgisini kazandı.

Korunmaya Muhtaç Çocuk, Engelli ve Yaşlılar Derneği Başkanı 58 yaşındaki Sevindim, yaptığı yardımlar nedeniyle Çankırı'da 7'den 70'e herkes tarafından tanınıp seviliyor. Daha fazla yardıma muhtaç insana ulaşabilmek için Çankırı ve yakın illerdeki mağazaları gezip ucuza kıyafet bulmaya çalışan "Dudu teyze", halkın takdir ve sevgisini kazandı.

Sevindim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evliliği dolayısıyla 40 yıl önce Çankırı'ya yerleştiğini, o günden bu yana kentte yaşadığını söyledi. Yıllardır ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya çalıştığını dile getiren Sevindim, bir yıl kadar önce de Korunmaya Muhtaç Çocuk, Engelli ve Yaşlılar Derneğini kurarak yardımlarını dernek çatısı altında sürdürdüğünü kaydetti.

Dernek başkanı olmasına rağmen faaliyetlerini tek başına yürüttüğünü belirten Sevindim, "Mülteci aileler hicret edip geldikleri için daha çok onlara yardım etmeye çalışıyorum çünkü dilleri farklı, burada kimseleri yok" ifadesini kullandı.

Derneğin hiçbir geliri bulunmadığını, yarın gerçekleştirecekleri organizasyondan elde edecekleri geliri mülteci aileler ve kimsesiz çocuklara yardım amacıyla kullanacaklarını bildiren Sevindim, "İhtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek için mağaza mağaza gezip uygun fiyata kıyafet almaya, en ucuz yeri bulmaya çalışıyorum. Kıyafetleri uygun fiyatlardan alıp kimsesizlere dağıtmaktan mutluluk duyuyorum. Bunu senelerdir yapıyordum, kendi çapımda gizli olarak yapıyordum ama dernek olunca açığa çıktı" dedi.

Bugüne kadar yardım ettiği kişilerin sayısını bilmediğini ifade eden Sevindim, "O kadar çok kişiye ulaştım ki bugüne kadar kaç kişiye yardımda bulunduğumu bilmiyorum. Ömrüm yettiği müddetçe bu işi Allah rızası için yapmaya devam edeceğim. Bu işe elimden geldiğince ağırlık vermeye çalışıyorum. Kimin sayesinde Allah'ın rızasını kazanacağımız belli olmaz. Bizim derdimiz Allah rızası" diye konuştu.

- Yardım yaptığı aileleri daha sonra da ziyaret ediyor

Sevindim, yardımda bulunduğu ailelere zaman zaman ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek şunları kaydetti:

"Onlarla oturup sohbet ediyorum. Hem ihtiyaçlarını tespit ediyorum hem de hayatlarındaki gelişmeleri takip ediyorum. Bir kere yapıp da arkasını getirmeyen biri değiliz. Arkasından devamlı destek oluyorum. Telefon numaramı veriyorum, sıkıştıkları zaman beni arasınlar diye. Her zaman irtibattayım. Sokakta tanıyorlar. Çocuklar olsun, büyükler olsun herkes tanıyor, saygıda kusur etmiyor ama ben bunların saygısı için değil, Allah rızası için yapıyorum."

- "Dudu teyze bizim her şeyimiz"

Irak'tan 1,5 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye gelen Azad Aldalawy (45), savaştan kaçtıklarını söyledi.

Savaşta yaralandığı için Türkiye'de 3 ameliyat geçirdiğini anlatan Aldalawy, "Önce Allah'a şükürler olsun, sonra Dudu teyzeye teşekkür ederim. Ondan sonra Türkiye'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız. Iraktan geldik, hiçbir şeyimiz yoktu. Dudu teyze bize yardım etti. Elbise, eşya, mutfak, dolap, tencere, tabak her şeyi verdi. Dudu teyze ameliyatlarımda da yardımcı oldu" dedi.

Kendilerine kucak açanlara teşekkür eden Aldalawy, "Dudu teyze anne, baba, akraba gibi. Yani o her şey. Irak'tan, Suriye'den, herkese Dudu teyze yardım ediyor" şeklinde konuştu.

Azad Aldalawy'ın oğlu Muhammed (17) ise evlerindeki her şeyi Sevindim'in tedarik ettiğini belirterek "Kardeşim hastaydı, Dudu teyze hastaneye götürdü. Babam 3 ameliyat geçirdi, Dudu teyze yardım etti. Annem de hasta, Dudu teyze yardım ediyor. Ailede sadece ben çalışabiliyorum. Ben de bir lokantada bulaşıkçılık yapıyorum. Bizi yalnız bırakmıyor, sık sık ziyaretimize geliyor. O bizim her şeyimiz oldu" ifadelerini kullandı.