KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye’nin huzur ve güvenliği için karayollarında trafik kontrollerini artırdıklarını söyledi.

Onar, Emniyet Müdürlüğünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin son günlerde yaşadığı olaylardan dolayı ve Ankara'ya en yakın il olması dolayısıyla yol kontrollerini artırdıklarını belirtti.

43 ilin bağlantı noktasında yer aldıklarını ve Doğu ile Karadeniz Bölgelerinden gelen araçların Ankara’ya varmadan son uğrak yerinin Kırıkkale olduğunu hatırlatan Onar, şunları kaydetti:

"Kent olarak transit yol geçiş güzergahında bulunuyoruz. Bu yüzden trafik kontrollerimizi sıklaştırdık. Kırıkkale, Doğu Anadolu, Karadeniz ve yeni açılan Kulu-Kırıkkale kara yoluyla Güney bölgesiyle bağlantılı. 24 saatte yaklaşık 24 bin aracımız kentten geçiş yapıyor. Ülkemizin huzur ve güvenliği için çalışmalarımız devam ediyor. Yol kontrollerini artırdık. Karayollarında normal olmayan bir durumda da vatandaşlarımızın bizi uyarması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bize desteği çok önemli. Bizim 155 ihbar hattımıza aylık yaklaşık 10 bin ihbar yapılıyor. Bu bizim için çok önemli."