KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de 3 yolcu otobüsünün devrildiği Ankara-Kayseri karayolunda, kazaların önlenmesi için tedbirler alınacak.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün 3 yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 8 kişinin öldüğü, 84 kişinin yaralandığı kazalara, yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgarın neden olduğunu söyledi.

Kazaların olduğu bölgede hızı saatte 70 kilometreyi bulan rüzgarın etkili olduğunu, kazaları engellemek için bazı önlemlerin alınacağını ifade eden Şentürk, şunları kaydetti:

"Bu kazaların bir daha olmaması için ya da bu kazaları en aza indirmek için bir takım tedbirler alacağız. Karayolunda, rüzgarın geçiş istikametinde 5 kilometre boyunca bir alanın ağaçlandırılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve ilgili diğer kurumlarla irtibata geçtim. Alınacak diğer bir tedbir, otokorkuluk yapılmasına ilişkindir. Fakat otokorkuluklar otobüs kazalarını önleyecek kadar güçlü ve dayanıklı bir tedbir değil. Aynı yol üzerinde 5 santimetrelik aşınma asfaltı yapılacak. Bu asfalt yapıldıktan sonra da o bölgeye kısmen otokorkuluk sistemini koyacağız"

Şentürk, kazalardaki insan hatalarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini, emniyet kemeri başta olmak üzere sürücülerin yola çıkarken trafikle ilgili tüm tedbirleri almaları gerektiğini sözlerine ekledi.