KONYA (AA) - Konya'nın Karapınar ilçesinde, bir işçi tarafından yol kenarında yaralı olarak bulunan kızıl şahin tedavi ediliyor.

İlçedeki bir akaryakıt istasyonunda çalışan Murat Dinç, Bece mevkisinde bir şahinin yerde hareketsiz durduğunu gördü. Kızıl şahinin yaralı olduğunu anlayan Dinç, hayvanı çalıştığı yere getirerek ilgili birimlere haber verdi.

İşçinin balık ve et verdiği şahin, Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekibi tarafından alınarak tedavisine başlandı. 

Aracı ile karlı yolda ilerlerken yerde hareketsiz yatan bir hayvan olduğunu görünce durduğunu belirten Dinç, yaralı şahini çalıştığı istasyona getirdiğini söyledi.

Üşümemesi için sıcak bir yere koyduktan sonra yetkililere haber verdiğini ifade eden Dinç, daha sonra ekiplerin gelip şahini aldığını kaydetti.

Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği şefi Asım Niyazoğlu da kızıl şahinin  birkaç gün önce yaralanmış olabileceğini vurgulayarak, "Kanadındaki yara kurumuş. Sol kanadının altından darbe almış. Tahminimiz elektik direğine veya tellerine çarpmış olmasıdır. Veteriner kontrolünden geçireceğiz. Tedavisi yapıldıktan sonra doğaya bırakılacaktır. Gösterilen duyarlılık için teşekkür ediyoruz" dedi.